Tavaszi nagytakarítás

2024.03.09. 21:02

Így lesz tiszta az erkély és a terasz

Teol.hu

A kép illusztráció.

Alig várjuk már, hogy beköszöntsön a jó idő, és kiülhessünk végre az erkélyre vagy a teraszra, csak úgy pihenni. Hétvégenként pedig grillezhetünk, áthívhatjuk a barátainkat, persze csak akkor, ha rend és tisztaság van a teraszon. Ezért itt az ideje nekilátni a tavaszi nagytakarításnak, írja a Mindmegette.hu.

A munka első lépése az, hogy rakjunk rendet a teraszon. Ha szükséges, akkor toljuk félre a bútorokat, söpörjük fel a szemetet, a száraz leveleket. Ezután mossuk fel az egész teraszt, hatásosabb, ha magasnyomású mosóval végzzük ezt a műveletet. Amennyiben ezután is talál még foltot, akkor egy súrolókefével alaposan dörzsölje át az adott felületet.

A terasz szerencsére sokféleképpen variálható, akár úgyis berendezhetjük, mintha egy nappali lenne. Kialakíthatunk egy oázist, ahol megpihenhetünk egy fárasztó nap után. Előtte azonban alaposan át kell törölni a kerti bútorokat – közben kimoshatjuk a párnahuzatokat, takarókat.

Ha valamelyik bútor esetleg sérült, akkor azt cseréljük le, ahogyan a szakadt textileket is pótoljuk másikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában