Pályázatot ad be a város

2024.03.14. 10:00

Megújulhat a sötétvölgyi gyermektábor

A főépület felújítása mellett madármegfigyelőre és infrastruktúra-fejlesztésre is jut majd abból a pénzből, amiből megújulhat a szekszárdi önkormányzat tulajdonában levő sötétvölgyi gyermektábor egy része. Máté Péter, a közgyűlés Pénzügyi Bizottságának elnöke azt mondja, a TOP Plusz pályázati keretből tervezik a fejlesztés megvalósítását.

Bencze Péter

A pályázat benyújtásához szükséges koncepcióterv már elkészült, most arról született döntés, hogy az önkormányzat benyújtja az iratanyagot, amiből a mostanra meglehetősen korszerűtlenné vált sötétvölgyi gyermektábor jelentős része megújulhat. 

A gyermektábor főépülete is megújul. Fotó: vagyonkezelokft.hu

Máté Péter, a Fidesz frakciójának vezetője, a közgyűlés Pénzügyi Bizottságának elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy a  „A Madarak Háza és Ökoturisztikai Pihenő“ nevű projekt megvalósulása esetén olyan országosan is egyedülálló attrakció jöhet létre Szekszárdtól néhány kilométerre, ami az egyre nagyobb teret hódító ökoturizmusra épít majd.

A tábor főépületében egy Madarak Háza névre keresztelt látogatóközpontot alakítanának ki, ahol az érdeklődők a környék madárvilágával ismerkedhetnének, emellett büfé, vizesblokkok, kerékpártároló, és a kétkerekű járművek szereléséhez szükséges eszközök is rendelkezésre állnak majd. Mindezeken túl pedig a tervek szerint a Sötétvölgybe látogatókat ökoturisztikai információs pont, és wifi, valamint a digitális eszközeik töltésére alkalmas pont várja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában