Hajdan

2024.03.16. 08:20

Négyféle új terméket is készített a dombóvári konfekcióüzem

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Getty Images

Fotó: Aleksandr Zubkov

40 ÉVE „Szándékos rongálás vagy hiánypótlás?” Ezzel a címmel jelent meg a Tolna Megyei Népújság 1984. március 8-i számában az az atomerőműves hír, mely szerint „a II. blokk építészeti helyreállítása kapcsán megállapítást nyert; a bevonatok jelentős része a technológiai szerelőmunkák és a szándékos rongálások, firkálások következtében tönkrement. A helyreállítási munkák mintegy 40 millió forint pótlólagos ráfordítást igényelnek. Megállapítást nyert az is, hogy a III. blokkban, a már elkészült bevonatoknál hasonló jellegű rongálások tapasztalhatók. A beruházás gazdasági, politikai vezetése felhívja a dolgozók figyelmét, hogy fordítsanak nagyobb gondot a bevonatok, az elhelyezett berendezések megvédésére, egymás munkájának becsülésére.”

40 ÉVE községi vízműtelep épült a Mórágy-Alsónánai vasútállomás Lajvér patak melletti szakaszán – közölt részleteket a beruházásról a Tolna Megyei Népújság 1984. március 9-i száma. „A tizenhat millió forinttal épülő beruházás során kezelőépületet építenek, két kutat fúrnak, ami a vízbázist biztosítja és ötven köbméteres medence is épül, amihez készítenek egy átemelő aknát. A bekötő vezeték 1600 méter hosszban 219- es acélcsőből készül, 500 méteren pedig NA 200-as PVC- nyomócső kerül a földbe. Pillanatnyilag a vasút és a Bonyhád—Bátaszék közötti út átsajtolását végzik a vízmű dolgozói.”

40 ÉVE négyféle új terméket is készített a Mosonmagyaróvári Kötöttárugyár dombóvári konfekcióüzeme – adott ismertetést a termékcsalád bővítésről a Tolna Megyei Népújság 1984. március 10-i száma. „Francia megrendelésre könnyű, pamut alapanyagú női pólót, három színből összeállított, patentos, ringlis férfi bolyhos pulóvert, női ujjatlan pólót, valamint kanadai kivitelre denevérujjú női pulóvert gyártanak. Ebből az idén már 18 ezret készítettek, illetve szállítottak ki.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában