Testi-lelki felfrissülés

2024.03.09. 20:00

Nőnapi kavalkád várta a Babitsban a hölgyeket

Tele volt hölgyekkel március kilencedikén a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ. Egy nappal nőnap után alakformáló edzésen vettek részt, a kezüket ápoltatták, masszíroztattak, ékszereket vásároltak, sminktanácsadáson jártak, önismereti tréninget látogattak. A Nőnapi Kavalkád programsorozat csak róluk, a hölgyekről szólt.

Brunner Mónika

Nem véletlenül Nőnapi Kavalkád az esemény elnevezése, ismertette lapunknak Pócs Margit, az eseményt szervező Mentálhigiénés Műhely vezetője. Elmondta, hogy ezen a szombati napon testi-lelki szellemi felfrissülést, ajándékot, élménycsomagot szerettek volna a hölgyeknek nyújtani. 

Nőnapot tartottak szombaton a szekszárdi kulturális központban. Fotó: Kiss Albert 

Nőnap és kihívások 

Pócs Margit hozzátette: bízik abban, hogy a nők tele lesznek energiával, hiszen 2024 is nagy kihívás elé állítja a női társadalmat. Az ő kezükben a világ egészsége testi és szellemi értelemben is. Szükség van a női energiákra, a nők adottságaira. 

– Végtelenül fontos, hogy a nők hogyan és miként tudnak belső és külső harmóniát megteremteni, és most 2024-ben erre különösen szükség van – mondta Pócs Margit. 

Masszíroztattak a hölgyek 

A gazdag programok során kiemelt helyet kapott a Bababörze a hatalmas rendezvényteremben. Használt gyerekruhákhoz, cipőkhöz, játékokhoz lehetett hozzájutni. A mozi előterében csajos cuccokat, például ékszereket, ásványokat is lehetett vásárolni. Az érdeklődők karrier és önismereti tréningen vehettek részt, szépségükkel kapcsolatban is segítették őket, sőt, még jogvédelmi tanácsadó is a rendelkezésükre állt. A Bödő teremben többféle mozgásformára volt lehetőségük: pilates, gerincfitness, alakformáló edzés, jóga kipróbálására. A  rendezvényteremben pedig salsa partit rendeztek vérforraló ritmusokkal. 

Több előadást is tartottak 

A Páskum teremben a kreatív színház során megtapasztalhatták, hogyan kerül az elmesélt történet színpadra. A Kis Csatár teremben egészségügyi állapotfelméréseket végeztek. Az Agóra moziban családi és csajos filmeket lehetett megtekinteni féláron. Szakemberek előadást is tartottak, például arról, hogy miért van a nők kezében a világ egészsége. Meséltek a bábaság történetéről, a nőkről a rohanó mindennapokban, szó volt a pozitív női energiákról, de a mélypontokról is. 

Nemere István is megjelent 

Író-olvasó találkozónak is helyet adott a Babits Mihály Kulturális Központ, Nemere Istvánnal és Bódai-Soós Judittal lehetett beszélgetni. A Színházteremben este Ébredés címmel Kökény Attila és Rakonczai Viktor ad élőzenekaros nagykoncertet. A Placc- Ifjúsági Közösségi Térben pedig este tíz órakor kezdődik a „Ladies Night Retro Party" B. Tóth Lászlóval és Táborfyval. 

A Nőnapi Kavalkád programjai a Babits Mihály Kulturális Központ és a Mentálhigiénés Műhely szervezésében valósultak meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában