Mözsi nyugdíjasok

2024.03.03. 14:43

Patika helyett farsangi est

A patika helyett ajánlotta – gyógyír gyanánt – farsangi műsorát a Mözsi Nyugdíjas Klub, amint azt az idei fellépésük nyitányaként is megénekelték.

Wessely Gábor

Fotó: Domokos Gábor

Több évtizedes hagyományt ápolnak a mözsi szépkorúak a nagyszabású farsangi produkciójuk megrendezésével. Az is a tradícióhoz tartozik, hogy a batyusbállal összekötött előadás előtti napon nyilvános főpróbát tartanak, amelyre szintén népes közönség szokott ellátogatni a Mözsi Művelődési Házba.

Az idei műsort is Csongrádi Imre, a klub vezetője nyitotta meg, majd átadta a szót a klub legidősebb, aktív tagjának, a 92 éves Laszlovszky Imrének, aki ezúttal is vállalta a konferanszié szerepét, a témához kapcsolódó viccekkel felvezetve az egyes műsorszámokat. Amelyekből összesen tizenhármat számoltunk össze. Elhangzottak versek, énekszámok, volt hastánc, senior öröm(társas)tánc és természetesen a klubtagok által írt jelenetek sem maradtak el.

Utóbbiak legtöbbször visszatérő témája – a szesz mellett – a magyar egészségügy helyzete volt. Az egyik jelenetben például a beteg még szikét is vitt magával a kórházba a sürgős műtétjére (amire 9 éve várt), mégis gyermek(korú) orvost ajánlottak neki a beavatkozás elvégzésére, mert a régi sebésze a magyarországinál jobb lehetőségeket kínáló Ugandába ment dolgozni.

A mintegy kétórás produkció során jól szórakozott a közönség és a mintegy harminc fellépő is. A remek hangulat természetesen a műsor után, a zenés mulatságon is megmaradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában