Beruházások Szekszárdon

2024.03.28. 14:00

Szekszárdi Közgyűlés: intézmények felújításáról döntöttek a képviselők

Közelebb került a tolnai vármegyeszékhely a Vörösmarty utca 5. szám alatt található épület teljes felújításának lehetőségéhez. A szekszárdi közgyűlés tagjai ugyanis megszavazták az ezzel kapcsolatos előterjesztést. Úgy tűnik, pályázati forrásból korszerűsíthetik az ingatlant.

Bencze Péter

Márciusi rendes ülését tartotta csütörtökön délelőtt a szekszárdi közgyűlés. A képviselők ezúttal 15 nyílt és 1 zárt napirendi pontot tárgyaltak meg.

Ismét összeült a szekszárdi közgyűlés.
Önkormányzati ingatlanok körszerűsítéséről döntöttek a szekszárdi közgyűlés tagjai. Fotó: MW archívum

Önkormányzati épületeket újítanak fel

A közgyűlés tagjai megszavazták azt az előterjesztést, amely alapján a közeljövőben egy szekszárdi óvoda és a Vörösmarty utca 5. alatt található épület is teljesen megújulhat. Előbbi fejlesztésre 600 millió forint pályázati forrás áll majd rendelkezésre a TOP Plusz keretből. Előzetes tervek a Kölcsey, a Wosinsky és a Perczel Mór óvodák felújítására készültek. Az biztos, hogy a három intézmény teljes korszerűsítése több, mint 1,7 milliárd forintba kerülne, így választani kell majd, hogy mely óvodákra mennyi pénzt költsön a város a rendelkezésre álló, több, mint félmilliárdból. A mostani elképzelés szerint az sem kizárt, hogy mindegyik intézményben végeznek kisebb fejlesztéseket.

Szintén a TOP Plusz keretből újulhat meg teljesen a korábban már részben korszerűsítettet Vörösmarty utca 5. alatti ingatlan. Most arról született döntés, hogy a képviselők pályázatot nyújtanak be annak érdekében, hogy a Humánszolgáltató Központnak helyet adó épületrész felújítása is megkezdődhessen a közeljövőben.

A TOP Plusz pályázatoknak köszönhetően Szekszárd egyébként a tervek szerint nagyjából 1,2 milliárd forintot fordíthat az intézményei korszerűsítésére.

Átszervezi az óvodarendszer a szekszárdi közgyűlés

A képviselők most arról is döntöttek, hogy átszervezik a helyi óvodarendszert és létrehoznak egy új intézményt, amely az óvodákat, a bölcsődéket és a mini bölcsődéket is üzemelteti majd.

A közgyűlésen arról is döntés született, hogy pályázatot írnak ki a Szekszárdi Óvoda, Bölcsőde és Mini Bölcsőde főigazgatói pozíciójára. A tervek szerint a majdani vezető 2024. augusztus 1-től veszi át a frissen létrejött intézmény vezetését, és a megbízása 5 éves időtartamra szól majd. 

A megbízott úgynevezett köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében dolgozik majd, a Kölcsey lakótelep 15. alatti telephelyen. A jelentkezéseket június 30-ig várja Dr. Zsikó-Gál Klaudia, Szekszárd jegyzője. A pályázati anyagokat postai úton elektronikusan is be lehet küldeni a [email protected] címre. További felvilágosítást Majnai Gábortól lehet kérni a 74/504-160-as telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában