Teol.hu videó

2024.03.10. 18:31

Táncost vitt el a mentőhelikopter Pakson vasárnap – galéria, videó

Mentőhelikopter vitte el a paksi székely szabadság napi megemlékezés egyik táncosát vasárnap. Az Erdélyi Magyarok Tolna Vármegyei Egyesülete tánccsoportjának táncosa küküllőmenti táncokat mutatott be tánctársaival, még mielőtt összeesett.

Brunner Mónika

Valószínűleg szívrohamot kaphatott az 50 év körüli férfi

Fotó: Molnár Gyula

A Székely Szabadság Napján ünnepi megemlékezést tartottak Pakson március tizedikén, csatlakozva a Kárpát-medence és a diaszpóra magyar közösségei által szervezett eseményekhez. Történelmi és kulturális műsorral emlékeztek meg a Székely Szabadság Napjáról a Táncsics parkban a Székelykapunál délután három órától. A megemlékezésen beszédet mondott Orbán Attila, a Tolna Vármegyei Önkormányzat alelnöke. 

Portálunknak elmondta, hogy a szörnyű eset a megemlékezés legvégén történt, délután négy óra körül, amikor már a csoportképet készítették. Az Erdélyi Magyarok Tolna Vármegyei Egyesülete és a tánccsoport tagja, aki az ünnepségen társaival küküllőmenti néptáncokat mutatott be, egyszer csak összeesett, szívinfarktust kaphatott. 

– Azonnal hívtuk a mentőket, nagyon gyorsan kiérkeztek, mentőhelikopter is jött. Még a mentők érkezése előtt egy fiatal orvos és egy honvédségi dolgozó próbálta újraéleszteni tagtársunkat, sikerrel, a mentősök aztán stabilizálták az állapotát. Tagtársunk a végén már a tudatánál volt, beszélni is tudott. A mentők kórházba szállították – mondta portálunknak Orbán Attila. 

Az esetről további tájékoztatást kértünk az Országos Mentőszolgálattól is. – A helyszínről egy 50 év körüli férfit szállítottunk sikeres újraélesztés után kórházba – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában