Költségvetés

2024.03.16. 09:14

Több támogatásra számíthatnak Tolnán a civil szervezetek

Idén a korábbi éveknél több támogatásra számíthatnak Tolnán a civil szervezetek is. Többek között ez is kiderül a tolnai önkormányzat nemrégiben – vita nélkül, egyhangúlag – elfogadott 2024. évi költségvetéséből.

Wessely Gábor

A tolnai városháza, ahol a döntések születnek (A képen Berta Zoltán)

Fotó: Mártonfai Dénes

A pénzügyi terv főösszege 3,132 milliárd forint. A működési bevételek nagyjából egyharmada az állami támogatás. Helyi adóbevételekből mintegy hétszázhetvenmillió forintot terveztek. 

A kiadási oldal bő nyolcvan százalékát fordítják működési célokra. Az önkormányzati intézmények működtetéséhez az állami normatíván felül a városnak közel 300 millió forintot kell hozzátennie. 

Számos területre a korábbinál arányaiban jóval nagyobb összeget terveznek fordítani. Néhány példa: a nem kötelező feladatok közül a civil szervezetek közművelődési pályázatának keretösszege a tavalyi 3 millióról 5 millió forintra emelkedett. A versenysport támogatása a tavalyi 10,2 millióról 16,24 millió forintra nőtt, minden kiemelt egyesület megkapta az általa igényelt összeget. A sportingatlan üzemeltetésre a tavalyi 4,02 millió helyett 5,3 millió forintot kapnak az érintett egyesületek. A gyermek- és tömegsport pályázatok támogatási keretösszege 800 ezerről 1,6 millióra változott. 

A védett épületek felújítását segítő értékvédelmi pályázat keretösszege 2 millióról 5 millió forintra emelkedett. A városi rendezvények finanszírozására is a korábbi éveknél jelentősen nagyobb összeget, mintegy 32 millió forintot biztosít idén a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában