Beruházás

2024.03.24. 12:35

Új kerékpárút épült Szekszárd és Gemenc között

Tolna vármegyében összesen nyolc és fél kilométer kerékpárutat üzemeltet a Magyar Közút, a többi szakasz az adott települések kezelésében áll. Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere eközben arról tájékoztatott, hogy megépült a Szekszárdot az autópályával és Gemenccel összekötú úttal párhuzamosan egy új kerékpárút.

Brunner Mónika

Tavaly összesen 10,2 kilométeren végeztek útfelújítást, illetve 8,8 kilométer hosszú kerékpárutat építettek Szekszárdon és környékén (Archív fotó: M. D.)

A Magyar Közút tájékoztatása szerint társaságuk Tolna vármegyében összesen mindössze nyolc és fél kilométer kerékpárutat üzemeltet a vármegyében. Hétvégén, munkaszüneti napokon, kedvező időjárás esetén élénkül a forgalom, amely összességében nem jelentős. Fixen telepített automata kerékpáros forgalomszámláló mérőhelyeik sincsenek, éves szinten tartanak néhány nap kézi számlálás, ez tavaly két helyszínen valósult meg, Szekszárdon és Tamásiban. 

Új kerékpárút épült 

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere eközben március huszonegyedikén csütörtök délután, a Babits Mihály Kulturális Központ partnertalálkozóján a meghívott vendégeknek elmondta, hogy elkészült a várost az autópályával és a Gemenccel összekötő út felújítása, valamint ezzel párhuzamosan megépült egy kerékpárút. 

– Ez a fejlesztés lehetővé teszi számunkra, hogy Közép-Európa legnagyobb ártéri erdejének kapuját tágabbra nyissuk a szekszárdiak előtt, valamint, hogy a mostaninál sikeresebben tudjuk bekapcsolni Gemencet a város turizmusába. Meggyőződésem, hogy ha egy különleges terület kulturált elérhetősége biztosított, okkal számíthatunk annak további szerves fejlődésére, persze tenni is kell érte. Építettünk bicikliutat Palánk felé is, aminek Tolna és Dombori elérésében lesz fontos szerepe a továbbiakban, a következő lépés pedig, hogy a vasútállomás és a palánki körforgalom között a két különálló úthálózatot összekapcsoljuk – tájékoztatott Gyurkovics János alpolgármester. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában