Visszahívás

2024.03.09. 20:02

Újabb termékről derült ki, hogy mérgező anyag van benne

Azonnali termékvisszahívás olvasható a Nébih honlapján, amely a Lidl és a Spar egy-egy termékére vonatkozik. A szakemberek arra kérik a vásárlókat, hogy ha vettek valamelyik italból, semmiképp se fogyasszák el azokat!

Teol.hu

Illusztráció.

A MIndmegette.hu azt írja, hogy penészgombák által termelt mikotoxin (patulin) jelenléte miatt 250 milliliteres smoothie italt vont ki a forgalomból a Lidl és a Spar – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). 

A tájékoztatás szerint a Lidl a 250 milliliteres Solevita Smoothie Red Genius - Gránátalma-acai terméket hívta vissza (minőségmegőrzési idő: 12.03.2024).

A Spar pedig a Molkerei Gropper GmbH & Co. KG által gyártott Smoothie - Gyümölcs alapú ital banánból, szőlőből, vörösáfonyából, gránátalmából, acai bogyóból és egyéb gyümölcsökből, 250 milliliteres terméket von ki a forgalomból (minőségmegőrzési idő: 12.03.2024).

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett italokat ne fogyasszák el. A visszahívott termékek árát a Lidl és a Spar üzleteiben blokk nélkül is visszatérítik – közölte a hatóság. 

A patulin mikotoxin sejtkárosító, mérgező anyag, elsősorban az almafélék romlását elősegítő aspergillus és penicillium gombafajok termelik. Főként alma és almatermékek fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe, bejutva megnöveli a hajszálerek áteresztőképességét, ödémákat, bevérzéseket okoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában