Bemutatták a jelölteket

2024.04.09. 11:30

A polgármester szinte azonos csapattal vágna az új ciklusnak

Porga Ferenc polgármesterjelölt pénteken mutatta be csapatát, akikkel nekivágna a következő önkormányzati ciklusnak.

Gazsó Rita

A képviselőjelöltek valamennyien a helyi közélet fontos szereplői, elfogadott, hiteles emberek (Beküldött fotó)

– Tamási számunkra a legkedvesebb, legfontosabb város. Itt élünk, Tamási az otthonunk. Szeretnénk tovább dolgozni érte ezután is. Hittel, felelősséggel, alázattal. Közösen, az Önök támogatásával – így fogalmazott közösségi oldalán Porga Ferenc polgármester, aki péntek este jelentette be, hogy polgármesteri jelöltként újra indul az önkormányzati választáson, egyúttal bemutatta a képviselőjelölteket.

Mint mondta, nyolc képviselőjelölttel vágnak neki a választásoknak a FIDESZ-Magyar Polgári Párt színeiben. Ő maga, amennyiben bizalmat szavaznak neki, a harmadik ciklusát kezdheti meg a város élén. Csapatának nyolc tagjából hatan már részt vettek a közös munkában eddig is. Ilyen például Cseresznyés Balázs, akivel 2014 óta dolgoznak együtt. Ő jelenleg is a Humánpolitikai bizottság elnöke, valamint tagja Süli János országgyűlési képviselő kabinettjének.

A képviselőtestület tagjai között, iskolaigazgató, ügyvéd, háziorvos és vállalkozó is van

Megválasztása esetén dr. Molnár Éva ügyvéd is a harmadik ciklusát kezdi meg a képviselőtestületben, ő egyébként az Ügyrendi Bizottság elnökeként tevékenykedett az elmúlt két ciklusban. A jelöltek között ezúttal is szerepel Gasparics László, a Würtz Iskola igazgatója, aki 2019-től önkormányzati képviselő. Ahogy Porga Ferenc fogalmazott, csapatának fontos tagja Fellinger Károlyné, aki 2019 óta dolgozik képviselőként, de 1994-1998 között a város polgármestere volt. Mint mondta, a leendő testületben ezen túl is számít az ő tapasztalatára. 

A képviselő jelöltek között ismét indul a választáson a sokak által ismert és kedvelt háziorvos, dr. Szatmári László, akivel 2014-től tevékenykednek együtt. Széles András alpolgármester is megméretteti magát képviselőjelöltként. Ő 2006 óta alpolgármesterként tevékenykedik Tamásiban, emellett a FIDESZ-Magyar Polgári Párt helyi választókerületi elnöke. Széles András a jelöltek csapatának meghatározó tagja más szempontból is, hiszen ő választások kampányfőnöke is.

Két új arc a képviselők között

Mint megtudtuk, két új jelöltjük is van. – Egyikük Furján Katalin Anett, aki már a tamási Vályi Szakképző intézet igazgatójaként bizonyította kiváló szervezőkészségét. Igazgatóként a közéletben jelentős szerepet játszik. Régóta ismerem és számítanék képviselői munkájára – hangsúlyozta Porga Ferenc. A másik új jelölt Szemlédy-Regős Ákos, aki Siófokon üzemeltet vállalkozást, míg felesége Tamásiban. Családjuk régi tamási família, ezer szállal kötődnek a városhoz, néhány éve vissza is költöztek ide – zárta a képviselők ismertetését a városvezető.

– Sok kisebb és nagyobb tervünk van, szeretnénk közösen folytatni azt a munkát, amelyet az előző ciklusban elkezdtünk – jelezte Tamási első embere, aki szerint az elmúlt ciklus több szempontból is nehéz időszak volt: akadt benne, háború, energiaválság és koronavírus járvány, amely miatt csak terveik egy részét sikerült megvalósítaniuk, azok között viszont – úgy véli – komoly eredmények is akadnak. – Úgy gondolom, a képviselőjelölteknek meg van a megfelelő tapasztalata a folytatáshoz, ők valamennyien a helyi közélet fontos szereplői, elfogadott, hiteles emberek, amit nagyon fontosnak tartok – hangsúlyozta Porga Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában