Előadás

2024.04.08. 16:16

A természetbe tekinthetett a közönség a fotós és a vadőr által

Természetfotók és a természetben játszódó történetek várták a Regölyért Egyesület legutóbbi rendezvényének közönségét.

Szeri Árpád

A klubteremben tartott programon Horgosné Freizinger Tímea egyesületi elnök köszöntötte az érdeklődőket, majd bemutatta a két vendéget. Elsőként Lécser Szabolcs beszélt arról, hogy mi indította őt az erdők-mezők különleges világának megörökítésére. A Pécsen, a tudományegyetemen tanuló, ám regölyi illetőségű fiatalt a ráhangoló élmény 2019-ben érte, amikor is Erdélyben, egy osztálykiránduláson eljutott a tordai hasadékhoz. Ez a lélegzetelállító látvány ösztönözte őt a természetfotózásra. Vetített képes előadásán a pacsmagi természetvédelmi területen készített felvételeit mutatta be, ezeken főképpen madarak szerepelnek.

A regölyi rendezvény két előadója, Várszegi József és Lécser Szabolcs. Beküldött fotó.

Várszegi József nyugalmazott vadőr hivatásának néhány különleges és érdekes mozzanatával ismertette meg a jelenlévőket. Korábban Baranya vármegye több területén is dolgozott, jelenleg Regölyben él. Kiváló tollforgató, ezt bizonyítja a Nimród vadászújságban megjelent több írása, valamint két, magánkiadásban napvilágot látott könyve is. A Vadőri hétköznapok című kötetéből Stallenberger Zoltánné, majd dr. Martin Valéria olvasott fel egy-egy részletet. 

A rendezvényt a Regölyi Népdalkórus műsora színesítette, a citerás csapat, alkalomhoz illően erdővel kapcsolatos dalokat adott elő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában