Környezetszépítés

2024.04.21. 08:09

Civilek tisztították meg Parásztát

Az eredetileg tervezett 2-3 helyett végül 5 órán tartott az a környezetszépítő akció, amit a szekszárdi Egymilliomodik Lépés Egyesület, valamint a dunaföldvári Aztakeservit Értékőr Egyesület tagjai közösen szervetek. Az önkéntesek mintegy harminc zsák szemetet szedtek össze a tolnai vármegyeszékhely parásztai részén.

Bencze Péter

Mintegy harminc zsák szeméttől szabadították meg a civilek Parásztát. (Beküldött fotó)

Már korán reggel lángossal fogadta a civileket Scheidler Antal, helyi mezőőr. A tartalmas étel elfogyasztása után aztán kezdődött a munka. Amint Borsi Zsolttól, az Egymilliomodik Lépés Egyesület elnökétől megtudtuk, rengeteg hulladékot gyűjtöttek össze, mintegy harminc zsáknyit, amit a Parászta hídnál helyeztek el. Onnan az Alisca Terra NKft. munkatársai hétfőn szállítják el a hulladékot. 

Az egyesületi vezető azt mondta portálunknak, némi csalódottságot éreztek, hiszen még legalább ugyanannyi hulladék maradt a Parászta környéki erdős területeken, mint amennyit összeszedtek, így a mostani akciónak egészen biztosan lesz folytatása.

A szervezők az akció után laktató kolbászos tojásrántottával és friss kenyérrel látták vendégül az önkénteseket, akik egy szekszárdi borásznak köszönhetően két karton finom helyi nedűt is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában