Az autizmus világnapja

2024.04.03. 09:00

Hétvégén futás és bál is lesz az autizmus világnapja kapcsán

Április 2-án tartják az autizmus világnapját, ez Magyarországon minimum 100 ezer családot érint. A világon minden 58. gyermeknél diagnosztizálnak autizmust. Az autizmus jelképeként világszerte a kék szín és a puzzle jelenik meg. Ezen a napon a világ több városában is kék színnel világítanak ki nevezetes épületeket, műalkotásokat, sokan vesznek fel magukra valami kék ruhát.

Bencze Péter

Idén is több százan vesznek részt az autizmus világnapjához kapcsolódó sportrendezvényen Szekszárdon. Fotó: MW archívum/Csapó Zsolt

Magyarországon is egyre többeknél diagnosztizálnak autizmus spektrum állapotot. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan nő az olyan hazai családok száma, akiknek szükségük van a közösségük támogatására és megértésére, ezért is jött létre Szekszárdon az Esőmanók – Tolna Megyei Autistákért Egyesület is. Ők idén is jótékonysági futást és bált tartanak hétvégén az autizmus világnapjához kapcsolódva.

Vizdár-Lőczi Gizella, a 2010-ben megalakult ESŐMANÓK Tolna Megyei Autistákért Egyesület elnökségi tagja elmondta portálunknak, hogy a szombati jótékonysági futásra és kerékpározásra idén közel 400 nevezés érkezett előzetesen, de a helyszínen is fogadják a jelentkezéseket. Az idei programok során 1-5-11 kilométeres távokat teljesíthetnek a sportolók, akiket több hűsítő pontnál zenekarok és dj is szórakoztatnak majd, valamint több szurkolói pontot is kialakítanak a szervezők.

Az egyesület tagjai szombaton este pedig a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban tartanak jótékonysági bált, amire 165-an vettek jegyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában