Hiába kértek segítséget

2024.04.19. 15:00

Szemét és patkányok az utcában

Még idén februárban írtunk arról, hogy szerkesztőségünktől kért segítséget egy idős szekszárdi hölgy. Az asszony azt mondta, a Wesselényi utcában, ahol lakik két olyan szeméttároló konténer is van, amit a szomszédos tízemeletes tömbház lakói nem kértek. A kukák pedig állandóan tele vannak, mert mások azokba hordják a hulladékot, emiatt az utcában rengeteg szemét és patkányok jelentek meg. A helyzet azóta sem változott, hiába kért segítséget a körzet képviselőjétől az idős hölgy.

Bencze Péter

Hiába kértek segítséget, továbbra is szemét és patkányok vannak a Wesselényi utcában. (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Korábbi cikkünk elkészülte előtt megkerestük az Alisca Terra Kft.-t. Petrovicsné Csurkovics Ildikó, a cég pénzügyi és számviteli osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, a hasonló észrevételekkel érdemes e-mailben megkeresni őket. Erre a [email protected] címre küldött levéllel van lehetőség. Ugyanakkor a szakember szerint a polgármesteri hivatal munkatársait, a közterület-felügyelőket is érdemes értesíteni. Idős olvasónk a körzet önkormányzati képviselőjéhez fordult, de a helyzet nem változott: szemét és patkányok vannak a Wesselényi utcában.

Segítség nincs, csak szemét és patkányok

Idős olvasónk most azt mondta, koránál fogva nehezére esik a számára bonyolult ügyintézés, ezért telefonon próbált segítséget kérni Faragó Zsolttól, az Éljen Szekszárd frakció tagjától, aki a körzet önkormányzati képviselője. A hölgy szerint azt a választ kapta, hogy előbb készítsen fotókat az áldatlan állapotról, majd a képeket küldje el Faragónak, hogy ő intézkedni tudjon.

Idős olvasónk nem vette jó néven a választ, mert amint elmondta, nem várható el tőle, hogy túl a hetvenedik életévén előbb fotózzon, amikor korábban sosem csinált ilyet, majd a képeket digitális eszközzel a körzet önkormányzati képviselőjének küldje. Az asszony nem érti, miért nem hajlandó erre a választott politikus, hiszen arra esküdött fel, hogy a körzetében élőket szolgálja. Pedig a hölgy szerint egyre súlyosabb a gond, mert a rengeteg szemét miatt már patkányok is megjelentek a Wesselényi utca környékén.

Fusz György szerint rendszeres párbeszédre van szükség

Az eset miatt megkerestük Fusz Györgyöt, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselő jelöltjét. Ő azt mondta, nem kíván politikai csatározásokba belemenni, azt viszont tapasztalja, hogy a körzetben nincs valódi kétoldalú kommunikáció a lakók és az őket képviselni hivatott politikus között. 

A jelölt azt mondta, ez is az egyik oka annak, hogy vállalta az indulást az idei önkormányzati választáson. Szerinte ugyanis a mostaninál sokkal aktívabb, rendszeres párbeszédre van szükség a helyiek és az ő érdekeik képviseletére felesküdött önkormányzati képviselő között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában