A győztes tanulmányútra mehet

2024.04.09. 10:39

Ismét keresik az év ifjú kócsagőrét

A természetvédelem gyakorlati oldalát ismerhetik meg az Ifjú Kócsagőr Programban résztvevő diákok.

Révészné Hanol Erzsébet

Beküldött fotó

Ismét meghirdette az Ifjú Kócsagőr Programot a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a természet iránt elkötelezett diákok számára. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők aktívan bekapcsolódhassanak a hazai természetvédelembe, megismerjék és megértsék a jelenlegi természetvédelmi kihívásokat, miközben részt vesznek a természetvédelmi őrök mindennapi munkájában.

A programra 2024. március 22-től április 22-ig – a Víz Világnapjától a Föld Napjáig – várják azon 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akik betekintést szeretnének nyerni a gyakorlati természetvédelembe és megismernék az őri munka mindennapjait. A résztvevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy tíz napos szakmai gyakorlatot.

A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat. A győztes páros egy különleges ötnapos külföldi tanulmányúton vehet részt Európa egyik nemzeti parkjába. Az ifjú kócsagőrök a program során a rengeteg tudást szerezhetnek, különleges élményeket élhetnek meg és őszinte kapcsolatokat alakíthatnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában