Magyarországi Németek Országos Borversenye

2024.04.09. 13:11

Jól szerepeltek a szekszárdi borok Mecseknádasdon

A Magyarországi Németek Országos Borversenye tizenöt éves hagyományra tekint vissza.

Mauthner Ilona

A kiváló borászok mezőnyében szép eredményt értek el Tolna vármegye két borvidékének borászai (Beküldött fotó)

Az elmúlt hétvégén tartották Mecseknádasdon a Magyarországi Németek Országos Borversenyét, mely több, mint egy évtizedes hagyományra tekint vissza. Tolna vármegyéből immár évek óta nagyon sokan neveznek, így volt ez most is. A borversenynek a felújított Mesterségek Háza, illetve az egykori Püspöki Magtár (ma Kultúrcentrum) adott otthont. A vacsorával és bállal egybekötött ünnepélyes díjátadót a múlt hétvégén tartották.

Közel hétszáz borral neveztek

Idén 697 borminta érkezett be, ennek 44 százaléka fehér bor volt, 14 százaléka rozé, a többi vörös fajta. Minden kategóriában adtak át nagy arany érmet is. Tolna vármegye két borvidékéről – a tolnairól és a szekszárdiról – több mint száz borminta érkezett. A fehér borok kategóriájában aranyérmet nyert a paksi Molnár Pince, a bátaszéki Werner Pince, és a teveli Veres Pince. 

A két nagydíjas szekszárdi bor

A vörös borok kategóriájában nagy arany érmet vett át a szekszárdi Halmosi József 2019-es évjáratú merlot borával, és a szekszárdi Garai pince a 2020-as évjáratú Täuninger Cabernet Sauvignon-jával.

Arany érmet kapott a györkönyi Braun-Bősz Pincészet, a bonyhádi Szabó Laci Pincészete, a bátaszéki Werner Pince, Brenner Márk, Kiss Endre, a Mauthner Pince, Schroth Zoltán, a gyönki Kemler Imre, a szekszárdi Alisca Borászat, a Braun-Bősz Pincészet, Keller István, Fetzer Bálint, a györkönyi Kremer János, Hahn János, a szekszárdi Halmosi Pince és a Garai pince.

A rozé borok kategóriában arany érmet nyert a szekszárdi Guldné Gelencsér Noémi, az Alisca Borászat, a bonyhádi Szabó Laci Pincészete, a tolnai Dömény Pince. A versenyre a villányi borászok többsége benevezett, így több borával a Bock Borászat Kft. , a Koch Borászat Kft., az Ősi Pincészet, a Gere Pincészet, a Szende Pincészet és a Vin Art Pincészet és még sokan mások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában