Páriban mindig lesznek nehézségek, de lehetőségek is

Glück Róbert, Pári polgármestere még gondolkozik, hogy induljon-e a június kilencedikei önkormányzati választásokon, mondta lapunknak. A településen 2019 óta látja el polgármesteri teendőit, előtte a pári közösségi életet építette. Páriban jelenleg zajlik a szennyvízelvezető rendszer kiépítése, hamarosan a temető ravatalozóját is felújítják.

Brunner Mónika

Pári A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Pári településen a lakóhelyük szerint szavazók száma négyszázkilencvenkettő, közülük négyszázhetven magyar állampolgár, akik magyarországi lakcímmel rendelkeznek. Más Európai Uniós (EU) tagállamok állampolgárainak száma huszonkettő. Páriban összesen öt önkormányzati mandátum van, négy a települési önkormányzati képviselőké egy a polgármesteré. Páriban jelenleg a polgármester és a képviselők is függetlenek. 

Páriban mindig is lesznek nehézségek, de lehetőségek is.
Épül Páriban a csatornahálózat, Glück Róbert polgármester a munkálatok helyszínén. Beküldött kép.

Páriban mindig lesznek nehézségek 

Glück Róbert, Pári polgármestere lapuknak elmondta, még gondolkodik azon, hogy induljon-e a június kilencedikei önkormányzati választásokon. Mind mondta, soha nem volt a félmegoldások embere. „Ember tervez, Isten végez” – tette hozzá. Sok mindent szeretne még tenni a jövőben is szülőfalujáért, amit az első ciklusában nem tudott megvalósítani. 

– Egyetlen napunk sem alakul úgy, ahogy reggel elterveztük, főleg ha az ember egy egész település vezetését-irányítását veszi a nyakába. Mindig vannak és lesznek nehézségek, a legjobbat vagy a legtöbbet igyekszem, igyekszünk kihozni az adott helyzetben a lehetőségektől függően – fogalmazott lapunknak a negyvenes évei elején járó polgármester. 

Glück Róbert hozzátette, hogy Páriban egyelőre nagy a csend politikailag, ezért még ő is vár a döntésével.

– Sváb település vagyunk, rólunk azt kell tudni, hogy spórolós és tenni akaró emberek lakják Párit, nem költik feleslegesen a pénzt, sokat dolgoznak, szorgalmasak. Emellett sok az egyedül élő idős nyugdíjas, önkormányzati lehetőségeinkhez mérten igyekszünk rajtuk segíteni, ahogy a hátrányos helyzetű családokon is – mondta. 

Elmondta, hogy a Magyar falu programban nyertes önkormányzati pályázatnak köszönhetően közel hatmillió forintból hamarosan fel tudják újítani a köztemetői ravatalozó épületét. A mostani legfontosabb, jelenleg is zajló beruházásuk a Tamási agglomerációval közös szennyvízelvezető rendszer kiépítése.

Pári családbarát település 

A szennyvízelvezető rendszer beruházásának munkálatai jelenleg ott tartanak, hogy már elkezdték a hálózat kiépítését két utcában. Legkésőbb 2026 április végére várható a munkálatok befejezése. A közelmúltban az önkormányzat és egy helyi civil szervezet együttműködésével játszótéri eszközökkel, valamint több kisebb-nagyobb elemmel is gazdagították a közterületi játszóteret. 

Glück Róbert elmondta, hogy Pári jó fekvésű, csendes és családbarát település, több civil szervezet építi aktívan a helyi közösségi életet, amelynek önkormányzatuk igyekszik helyet adni és anyagiakban támogatni. A települést hatszázötvenheten lakják, a lakosság kicsit idősödő, ám sokan költöznek például városokból a településre. Jellemzően a régi házakat vásárolják, és akadnak akik a „hétvégi” zárkerti ingatlanokat keresik. 

Tamási közelsége, az ottani termálfürdő, és számos tájvédelmi terület, a munkalehetőségek vonzóvá teszik Párit, ahogy az is, hogy a Balaton sincs messze. A település jól megközelíthető közúton, és kerékpárúton Tamási irányából mely hamarosan folytatódik Dombóvár irányába a régi vasúti töltés nyomvonalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában