Sikeres vizsgát tettek

2024.04.05. 17:02

Településüket segítik, ha védekezésre van szükség

Közbiztonsági referensek tettek sikeres vizsgát.

Révészné Hanol Erzsébet

Forrás: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Befejeződött a közbiztonsági referensek képzése vármegyénkben. 

Köves Péter, a Tolnai Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy márciusban négy oktatási napon, három helyszínen zajlott képzés, amelyen az igazgatóság illetékességi területéhez tartozó I. és II. katasztrófavédelmi osztályba sorolt települések kijelölt közbiztonsági referensei vettek részt. Az oktatásokat a dombóvári, a paksi és a szekszárdi katasztrófavédelmi kirendeltségeken tartották a polgári védelmi felügyelők, emellett online is lehetett csatlakozni a felkészítéshez.

A képzésen résztvevők tájékoztatást kaptak az integrált katasztrófavédelem feladat- és irányítási rendszerről. A megszerzett ismeretek birtokában képesek ellátni a katasztrófavédelmi szempontból I. és II. katasztrófavédelmi osztályba sorolt településeken a védekezésre való felkészülés, valamint a védekezés és a helyreállítási feladatainak szakmai támogatását. A március végi vizsgát huszonegyen teljesítették sikeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában