Teol.hu podcast

2024.04.04. 16:00

Tízéves idén a Csobogó együttes

Hamarosan megkezdik 2024-es turnéjukat, melynek első állomása Babót, majd a Szekszárdi Esőmanók Jótékonysági Futása következik. Említette Babothi-Varga Jenő, a zenekar vezetője.

Dahud Emil

Fotó: MW

Csapatuk a közelmúltban számos változáson ment keresztül. Először a felállásuk cserélődött ki, majd új próbaterembe költöztek. Horváth Tamás munkaügyi problémák miatt távozott, helyette Nemes András érkezett. Újdonsült basszusgitárosuk középiskolai zenetanár, aki több mint tíz hangszeren tud játszani.

Az együttes alapítója a Hír.FM szekszárdi magazinjában kitért arra is, hogy repertoáruk csakis megzenésített verseket tartalmaz. Idén leginkább a "Szavakon túl" és "A másik Csukás" albumaikból játszanak majd. Előbbi szekszárdi költők és Csukás István verseiből áll. Utóbbiban pedig csakis a Kossuth-díjas, 2020-ban elhunyt, többek között az ikonikus "Süsü" szerzőjének költeményeiből találhatóak dalok.

Rendhagyó jubileumi koncertjükre júniusban, Szekszárdon kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában