Teol.hu videó

2024.04.25. 16:47

Új helyen lesznek Szekszárdon a majális programjai (videó)

Miután a Prométheusz parkban, s környékén még alig sarjadt ki a fű, annak nagyon nem tenne jót, ha itt tartanák meg a városi majálist. A rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója, Berlinger Attila csütörtökön sajtótájékoztatón árulta el, hogy jövő hét szerdán hol tartják meg Szekszárdon a Munka ünnepét.

Szepesi László

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója tartott sajtótájékoztatót a szekszárdi majálisról (Fotó: Mártonfai Dénes)

Új helyen lesznek május elsején a szekszárdi programok, kezdte sajtótájékoztatóját csütörtökön délelőtt Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója. A Prométheusz parkban, s környékén még szinte sarjad a zöldprogram során telepített sok új növény, viszont van egy kiváló helyszín, a Tudásközpont melletti terület, ahol hajdan a laktanya volt. Itt elfér egymás mellett a nagyszínpad, a kirakodó vásár, s az étkeket kínáló sátrak.

Ide, a majálisba hívja a szekszárdiakat reggel háromnegyed kilenckor a szokásos ébresztővel az Ifjúsági Fúvószenekar, majd kilenctől a többszörös aerobik Európa- és Világbajnok, Szentgyörgyi Rómeó vár mindenkit közös reggeli testmozgásra.

Délelőtt tízkor veszi kezdetét korábbi évtizedek során megszokott, hagyományos program, hobbi és keverékkutyák részvételével a Szekszárdi Kutyamustra. Itt külön kategóriában indulnak a kistestű keverék kutyák, a nagytestű 51 cm marmagasság feletti kevert kutyák, és külön a fajtiszta, de törzskönyvvel nem rendelkező ebek. Erre 26-ig lehet nevezni, s a nevezési díjakból befolyt összeget a Szekszárdi Kutyamenhelynek adományozzák a rendezők. 

Ugyancsak tízkor kezdődik a szomszédos Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum udvarán a retro majális része, a piknik, a közösségi főzés, amelyre a hónap közepéig már sok civil szervezet, baráti társaság jelentkezett. 

Cintányéros cudar világ címmel, nem sokkal dél után kezdődik a Babits színháztermében már többször szerepelt Monarchia Operett szólistáinak műsora, és szintén múltidéző program a Pécsi Oldtimer Club járműveinek felvonulása. A veterán autók délután kettőkor indulnak, s tesznek egy kört Szekszárdon. Szintén kettőkor kezdődik a városban működő civil csoportok bemutatkozása. A program szerint szerepel a színpadon a MESZ Dance Tánccsoport, az MMS Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, az Iberican TáncSport Egyesület. 

A délutáni programban fellép a Buborék Együttes, amelynek tagjai saját szerzeményű gyermekdalaikkal szórakoztatják elsősorban a gyerekeket. Slágereket adnak elő késő délután a Tücsök Zenés Színpad tagjai, este nyolctól a Betty Love folytatja a műsort, majd fél kilenctől az Apostol Együttes klasszikusnak számító dalokat ad elő.

Az idei majálison is bizonyára lesz a hagyományoknak megfelelően vattacukor, fagylalt, virsli és sör. Lesz arcfestés a Happy Stars Nyelviskolával, arcpingálás Morvai Nikollal, anyáknapi kézműves foglalkozás, ott lesz az Alisca Taekwondo Klub, a Wosinsky Múzeumban kézműves foglalkozás, kutyás játszóház a Csigabiga alapítvány terápiás kutyáival, Kung Fu bemutató, óriás társasjáték, ingyenes beiratkozás és könyvvásár az Illyés Gyula könyvtár jóvoltából, s lesz sakk szimultán, és az elmaradhatatlan vidámpark.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában