Aggasztó bejegyzés

2024.04.22. 08:30

Vigyázat, szöges kolbászokkal vadásznak a kutyákra!

Elképesztő bejegyzés jelent meg az egyik, több tízezer tagot számláló Facebook csoportban. Valaki azt írta, a szekszárdi Alisca utcában olyan kolbászt talált a földön, amibe rajzszögeket rejtettek. A módszer nem új keletű: időről időre hallani ilyen esetekről. Vannak akiket az tesz boldoggá, ha állatokat kínoznak.

Bencze Péter

Forrás: MW Archívum

Elkeserítő milyen emberek vannak, remélem megtalálják és megkapják büntetésüket“ – írta az egyik kommentelő a kétségbeesett poszt alá. Egy másik olvasó úgy fogalmazott: „Aki állatot kínoz, az előbb-utóbb embert is fog.”

A bejegyzés közlője azt írta, a szögekkel teletűzdelt kolbász darabot az Alisca utcában egy kuka mellett találta. A férfi felvette a nyilvánvalóan állatkínzás céljából preparált csalit, majd a szemetesgyűjtőbe dobta.

Hasonló esetekről az egész országban időről időre hallani és olvasni. Komlón évek óta küzdenek ilyen problémával, ott még a térfigyelő kamerák sem vezettek eredményre eddig. Az ilyen csali kihelyezése állatkínzásnak minősül, és akár 3 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható. 

Az állatvédők szerint a kutyákra veszélyes csalétkek ellen a legjobb védekezési mód, ha a gazdik megtanítják kedvenceiknek, hogy nem ehetnek a földről semmit, illetve az, ha szájkosárral viszik őket sétálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában