Bomba Gábor beismerte, hogy félrevezette a szekszárdiakat

Eltűnt Bomba Gábor Facebook oldaláról az a bejegyzés, ami miatt a Kúria határozatban mondta ki, hogy megtévesztette a szekszárdiakat. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy átverte a városban élőket akkor, amikor egy önkormányzati programot az Éljen Szekszárd által eseményként próbált beállítani. Hasonló dolog történt a bonyhádi Száraz Zoltán esetében is.

Bencze Péter

Bomba Gáborról négy napja írtuk meg: Dr. Hajnal Péter, a Kúria elnöke ellenjegyezte azt a határozatot, aminek a lényege, hogy Bomba Gábor szándékosan vezette félre a választópolgárokat.

Bomba Gábor eltávolította a súlyosan jogsértő bejegyzését. MW archívum

Az ügy előzménye, hogy Bomba Gábor nem régen megosztott egy képet politikusi Facebook-oldalán, amin egy róla készült portré fotó, az ÉSZ által használt logó és színösszeállítás látható, valamint egy rövid szöveg, amivel a helyieket hívja meg az eseményre. Azt írták a montázsra: „Bemutatjuk terveinket, kérem tegyék meg javaslataikat, észrevételeiket!“

Csakhogy, az esemény szervezéséhez semmi köze nem volt az Éljen Szekszárdnak. A programot a polgármesteri hivatal munkatársai rendezték.

Bomba ezt követően ismét valótlant állított: azt írta a Facebookra, hogy a rendezvényt be akarják tiltani. Azt, hogy ez nem volt igaz, mi sem mutatja jobban, mint hogy az eseményről portálunk is tudósított.

Száraz Zoltán esetében is hasonló történt. A bonyhádi Őszintén Egyesület polgármesterjelöltjéről szintén kimondta a Kúria: átverte a választókat akkor, amikor egy önkormányzati területen megtartott városi programot – a Perczel Kerti Pikniket – próbált kampányeseménykét beállítani a Facebookon. Mostanra az ő bejegyzése is eltűnt az internetről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában