Kimondta a Kúria: Bomba Gábor átverte a szekszárdiakat

Most már hivatalos, nincs további fellebbezésnek helye. Bomba Gábor a Kúria szerint is félrevezette és átverte a szekszárdiakat akkor, amikor a polgármesteri hivatalban megtartott szakmai fórumot úgy próbált beállítani a Facebookon, mintha az az Éljen Szekszárd rendezvénye lenne. Ráadásul, a választási törvény szerint polgármesteri hivatalban tilos kampánytevékenységet folytatni.

Bencze Péter

Dr. Hajnal Péter, a Kúria elnöke ellenjegyezte azt – a pénteken kiadott – határozatot, aminek a lényege, hogy Bomba Gábor szándékosan vezette félre a választópolgárokat.

A Kúria szerint is egyértelmű, hogy Bomba Gábor ismét átverte a szekszárdiakat. fotó: MW archívum
A Kúria szerint is egyértelmű, hogy Bomba Gábor ismét átverte a szekszárdiakat. fotó: MW archívum

Az ügy előzménye, hogy Bomba Gábor nem régen megosztott egy képet politikusi Facebook-oldalán, amin egy róla készült portré fotó, az ÉSZ által használt logó és színösszeállítás látható, valamint egy rövid szöveg, amivel a helyieket hívja meg az eseményre. Azt írták a montázsra: „Bemutatjuk terveinket, kérem tegyék meg javaslataikat, észrevételeiket!“

Csakhogy, az esemény szervezéséhez semmi köze nem volt az Éljen Szekszárdnak. A programot a polgármesteri hivatal munkatársai rendezték. Emiatt Szollár Zoltán panasszal élt, majd a Helyi Választási Bizottság (HVB) kimondta: Bomba Gábor átverte a szekszárdiakat. 

Bomba viszont fellebbezett, majd egy újabb bejegyzésében ismét valótlanságot állított: azt írta, a HVB be akarja tiltani a polgármesteri hivatal rendezvényét.

Bomba ügye ezt követően a Területi Választási Bizottság elé került, akik szintén azt állapították meg, hogy az ÉSZ polgármesterjelöltje nem mondott igazgat a Facebookon. Bombában ekkor már csak egy lehetősége maradt, hogy a Kúriánál fellebbez. Pénteken viszont a Kúria is kimondta ugyanazt, amit korábban a HVB és TVB is, vagyis, hogy az ÉSZ polgármesterjelöltje átverte a szekszárdiakat.

Bomba Gábornak így most 24 órán belül el kell távolítania a bejegyzését, és tartózkodnia a további jogszabálysértésről.

Az ÉSZ politikusáról egyébként nem most először derült ki, hogy félrevezeti a szekszárdiakat. Még márciusban írtuk meg, hogy az önmagukat „civilnek” beállítani próbáló Bomba Gábor és Illés Tamás, Harangozó Tamás társaságában hívták egyeztetni a DK politikusait a szekszárdi MSZP irodába.

A szekszárdihoz kísértetiesen hasonló ügy robbant ki Bonyhádon is, ahol Száraz Zoltánról mondta ki a Kúria, hogy nem mondott igazat az interneten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában