Gyermekek gyógyulását támogatják a vadászok

Még december végén, karácsony és szilveszter között, jótékonysági vadászat volt az ország félszáz településén.

Szepesi László

Szerdán délelőtt a kórház helikopter leszállópályája és a gyermekosztály épülete közötti kis parkban tartott ünnepen adták át ezeket a készülékeket (a szerző fotója)

Tolnában három helyről, Alsónyékről, Hőgyészről és Őcsényből indultak az erdőkbe a vadászok, céljuk az volt, hogy a sokéves hagyományhoz hűen, a részvételi díjból és adományaikból gyógyító eszközöket vásárolva segítsék a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház gyermekosztályát.

Szerdán délelőtt a kórház helikopter leszállópályája és a gyermekosztály épülete közötti kis parkban tartott ünnepen adták át ezeket a készülékeket. Kis Zoltán, a vármegyei kórház főigazgatója elmondta, ugyan a kórház költségvetésében szinte kis összeg, mint csepp a tengerben, a jótékonysági vadászat eredményezte három és félmillió forint, de abból a gyermekosztálynak olyan eszközöket vásároltak, amelyek nagyon fontosak, mert a gyorsabb diagnózist, így a gyerekek hamarabbi gyógyulását segítik.

A vadászat főszervezője, Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az országban idén 103 orvosi eszközt vásárolva, huszonöt kórházat segít ilymódon a vadásztársadalom. Magyarország legszélesebb körű karitatív programja ez az összefogás, tette hozzá, és ebben Tolna a legjobbak között van.

Az itteni jótékonysági vadászatokat Zsikó Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke szervezte, aki arról is beszélt, hogy a vadászok nem csak elejtik, hanem óvják, gondozzák, hóban-fagyban etetik az erdők vadállományát, most pedig a jótékonysági vadászatok bevételéből a legifjabb korosztály gyógyulását segítik.

Adni mindig jó érzés, kezdte beszédét Horváth István országgyűlési képviselő, aki szintén ott volt a decemberi vadászaton, s most azt említette, hogy a vadászokban nagyfokú társadalmi felelősségvállalás van, amely túlmutat a vadászaton, most például ebben a segítségben nyilvánul meg.

Dr. Varga Imre, a kórház gyermekgyógyászati osztályát vezető főorvos megköszönte, s meg is mutatta a kapott berendezéseket. Egyik egy gyümölcs-, és tejcukor érzékeny betegek vizsgálatára alkalmas készülék, két berendezés a gyermek szívgyógyászatot segíti, és kapott az osztály egy video laringoszkópot, amely újszülöttek légúti betegségét segíti megszüntetni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában