Máté Péter: több ember kell Szekszárd közterületeinek tisztán tartásához

Ülésezett a szekszárdi közgyűlés Pénzügyi Bizottsága. Ezúttal meg tudták tárgyalni azt az előterjesztést, amit Máté Péter nyújtott be, és ami arról szól, hogy engedélyezzék az Alisca Terra NKft-nek plusz munkavállalók felvételét annak érdekében, hogy a cég gyorsabban haladjon a közterületeken történő fűnyírással.

Bencze Péter

Máté Péter szerint több munkavállalóra lenne szükség a zöldfelületek karbantartásához. fotó: Makovics Kornél

Korábban erre azért nem volt lehetőség, mert Bomba Gábor és Gulyás Róbert egyszerűen nem jelentek meg az ülésen, ami így határozatképtelen volt.

Zárt ajtók mögött tárgyalták a tagok az előterjesztések nagy részét, így pontos részleteket nem árulhatott el portálunknak Máté Péter, a bizottság elnöke, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. 

Azt viszont elmondta, abban maradtak, hogy a költségvetési rendelet következő, negyedéves felülvizsgálatakor áttekintik annak lehetőségét, miként lehet forrást biztosítani ahhoz, hogy az önkormányzati tulajdonú Alisca Terra embereket vehessen fel a közterületek karbantartására. Emellett felkérték a cég ügyvezetőjét, addig pedig próbáljon ő is forrást átcsoportosítani a feladat minél hatékonyabb ellátása érdekében.

A tagok a városi cégek mérlegbeszámolóit is tárgyalták. A Szekszárdi Távhőszolgáltató NKft. kivételével valamennyit elfogadásra javasolták a közgyűlésnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában