Tolna 600: közösségi programmal ünnepelt a DUPI

Hétvégén, egészen pontosan szombaton, május 25-én volt éppen 600 esztendeje, hogy Tolnát fennmaradt írásos emlékben városnak nevezték. A Zsigmond király idejéből származó oklevelet 1424 május 25-én ellenjegyezték. A kerek évfordulót most – Tolna 600 névre keresztelt – egész napos programkavalkáddal ünnepelte a Dunamenti Polgári Egyesület.

Bencze Péter

Újabb sikeres közösségi programot szervezett a civil szervezet (a szerző fotója)

Programból nem volt hiány a Hősök terén vasárnap. A Tolna 600 nevű rendezvény nyitányaként már kora délelőttől termelői és kézműves vásár fogadta a kilátogatókat. Az ínyencek mások mellett házilag készített csokoládékat, bonbonokat, lekvár különlegességeket és hagymából készített ízletes mártásokat is kóstolhattak. De népi iparművészek is szép számmal voltak jelen.

Délután egy órától a Bogyiszlói Zenekar által összeállított, és előadott a „A hagyomány bennünk él“ című koncertet hallgathatták meg a vendégek. Délután három órától pedig az Irigy Hónajmirigy adott ismét lábakat és rekeszizmokat is jócskán megmozgató színpadi műsort. Ezt követően öt órától utcabál jelleggel a Party Café Zenekar mulattatta a megjelenteket.

 

Berta Zoltán, Tolna alpolgármestere, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje – aki egyben a DUPI elnöke is – ünnepi köszöntőjében arról beszélt, az ilyen alkalmak tökéletesen alkalmasak arra, hogy megmutassák Tolnának és az ott élőknek nem csak gazdag, évszázados múltja van, de a város jelenleg is pezsgő színfoltja a vármegyének és az egész országnak.

Nem a Tolna 600 az első nagy sikerű rendezvényük

A Dunamenti Polgári Egyesület az elmúlt években egyre több olyan rendezvényt szervez, amelyek több száz, vagy akár több ezer főnek nyújtanak minőségi kikapcsolódást. A tolnai Holt-Duna partján évek óta szerveznek családi napot, de az ő nevükhöz fűződik a tavaly november végén, hagyományteremtő céllal megrendezett az I. Dunamenti Kolbásztöltő Fesztivál is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában