Kiváló hangulat

2023.11.26. 16:31

Hatalmas siker lett az I. Dunamenti Sültkolbász Fesztivál

Tizenhat településről negyven csapat, több mint nyolcszáz résztvevő, kiváló hangulat – így lehet összegezni az I. Dunamenti Sültkolbász Fesztivált. 

Finta Viktor

Fotó: Kiss Albert

Szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni a szekszárdi piacon, ahol a kofák helyett ezúttal a vármegyeszékhely és a környékbeli települések civilszervezeteinek csapatai találkoztak. S nem csupán csak összeverődtek a nagy hidegben, hanem kiváló hangulatban remek kolbászokat töltöttek és sütöttek. 

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, Berta Zoltán, a főszervező Dunamenti Polgári Egyesület elnöke és Szekszárd alpolgármestere, Gyurkovics János köszöntötte a részvevőket. 

Miután eldördült a képzeletbeli startpisztoly, a negyven csapat elkezdte ízlése szerint fűszerezni és bekeverni az ingyenesen rendelkezésére bocsátott tíz kiló sertés darálthúst, amit aztán kolbászbélbe töltött, majd ki is sütött, hogy végül jóízűen el is fogyassza. Mindeközben jó hangulatú beszélgetések zajlottak, s nem maradt el a hangulatos zenei aláfestés sem.

A részletesebb beszámolót ide kattintva találja!  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában