Van új képviselő és ügyvezető is

2018.06.22. 17:30

Beszámolók és személyi kérdések a testület előtt

Több beszámolót is elfogadott a szekszárdi közgyűlés csütörtöki ülésén. A képviselők néhány személyi kérdésben is döntöttek.

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

Éves beszámolókat fogadott el egyebek mellett a szekszárdi közgyűlés, így például a Caritas RÉV Szenvedélybeteg-segítő szolgálatét. Kálóczi Andrea az ülésen elmondta, nem oldódik meg a dizájnerdrog probléma, a szakemberek lényegében futnak a dílerek és a szerek kikísérletezői után. Az intézmény vezető ugyanakkor jó hírrel is szolgált, hiszen tavaly év végén a szolgálat ingatlant vásárolt a Szentgyörgyi Albert és a Vasvári utca sarkán. Ez azt jelenti, hogy bővítés előtt áll a szolgálat, az épületet azonban először is fel kell újítani. Szintén előny, hogy a RÉV munkatársait jó szívvel fogadják a fiatalok, ugyanakkor a megelőzésre még nagyobb hangsúlyt kellene fektetni Kálóczi Andrea szerint.

Szintén elfogadta a közgyűlés a megyei könyvtár és a Wosinsky Mór Megyei Múzeum 2017-es évre vonatkozó beszámolóját és idei munkatervét, még úgy is, hogy az illetékes minisztériumban történt átszervezések következtében az ottani értékelés még nem érkezett meg az önkormányzathoz. Szintén igennel szavaztak a képviselők a 2017. évi Aranykönyvi bejegyzésekkel kapcsolatban, egyúttal megköszönték a munkát a dr. Dobos Gyula vezette szerkesztő bizottságnak.

Vasvári köz lesz a továbbiakban a Halas utca azon része, amely inkább tartozik a Vasvári utcához, és amely szakaszt a Csengey Dénes utca határolja. Az érintett köz zsákutca, és a lakók kérték a változtatást. Azért, mert számtalan esetben az itt élőket a Tartsay Vilmos utca felől igyekeznek megközelíteni, például a mentő vagy szolgáltatók, sokszor eredménytelenül, mert a Halas utca másik végét az ott élők lezárják.

A közgyűlésen személyi kérdések is szóba kerültek. Így például az, hogy új tagja van a testületnek, miután dr. Mezei László május végén lemondott. Tekintettel arra, hogy dr. Mezei László kompenzációs listán szerzett mandátumot, jelölő szervezete, az MSZP az ő helyére Murvai Árpádot delegálta. Az új képviselő a mostani ülésen, mivel érettségiztető tanár, nem tudott részt venni. Legközelebb várhatóan jelen lesz a megbeszélésen.

A közgyűlés további bizalmat szavazott Hollendusné Bíró Anettnek, a Gyermeklánc óvoda vezetőjének. Az intézményvezető szerződése július végén jár le, ám augusztus elsejétől ebben a pozícióban folytathatja munkáját. A testület Szügyi Hajnalka tagintézmény-vezetői megbízását is támogatja. Szügyi Hajnalka jelenleg megbízott vezetőként dolgozik az I. Béla Gimnázium kollégiumában. Elköszöntek a közgyűlésen dr. Baki Magdolnától, a tízes körzet háziorvosától, aki negyvennyolc évig dolgozott háziorvosként. A körzetben az egészségügyi gondnokság szervezi meg a helyettesítést.

Zárt ülésen döntöttek arról a képviselők, hogy az Alisca Terra Kft-ben kettős ügyvezetés lesz, azaz szeptember 30-ig a Vertikál Kft. vezetése és Szabó Antal Mihály irányítja a céget, szeptember végétől pedig Szabó Antal Mihály. A korábbi pályáztatás sikertelen volt, így Tölgyesi Balázs távozása után eddig Artim Andrásné vezette ideiglenesen az ERÖV Zrt. mellett az Alisca Terrát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában