baleset-megelőzés és drogprevenció

2018.06.16. 18:45

Egy baleset helyszíne hatásos látvány

Hanol Erzsébet

Az Értetek! program helyszíne volt csütörtökön a bátaszéki Szentháromság tér. A baleset-megelőzési és drogprevenciós program két éve indult azzal a céllal, hogy felelősségteljes magatartásra bírja a fiatalokat. A kezdés óta több városban láthatták a mentési bemutatót a fiatalok, Bátaszéken az általános és középiskolásokat célozták meg vele.

Bóta Gyula, a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy egy káresetet rendeztek be, amelyben egy motor és három autó volt érintett. A mentésben a város önkormányzati és önkéntes tűzoltói, mentők, rendőrök, a Menő Motoros Alapítvány mentőmotorosa és temetkezési vállalkozás vett részt, jelezvén a történet drámaiságát. A hatásos jelenet arra világít rá, milyen tragédiával végződhet a tudatmódosító szerek használata, és a vezetés a hatásuk alatt.

A bemutatót stroke-ról szóló előadás előzte meg. Ezen dr. Tusa Csaba neurológus szakorvos, dr. Takács András sürgősségi szakorvos és dr. Pató András családorvos látta el hasznos tanácsokkal a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában