ünnepség

2017.11.21. 13:00

Habsburg Ottóról neveztek el sétányt Kocsolán

Az utolsó Habsburg-trónörökös 2000-ben elsőként kapott díszpolgári címet a településen.

Budavári Kata, fotó: beküldött kép

Habsburg Ottóról neveztek el sétányt Kocsolán bensőséges hangulatú avatóünnepség keretében. Mint azt Horváth Zoltán polgármestertől megtudtuk: az utolsó Habsburg-trónörökös 2000-ben elsőként kapott díszpolgári címet a településen két másik kitüntetettel együtt.

Nem Kocsola egyébként az egyetlen település, ahol az utolsó osztrák császár és magyar király fia ilyen elismerésben részesült, így az utóbbi időben több helyütt kezdeményezték, hogy róla településrészt, utcát, teret nevezzenek el. Kocsolán az a kétszázhúsz méter hosszú út viseli a nevét, amely a falu több fontos helyszínét – polgármesteri hivatalt, templomot – érinti. Az eseményen Habsburg György, Habsburg Ottó fia képviselte a családot, és megköszönte a településnek, hogy nem feledkeztek meg az édesapjáról.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a huszadik század egyik kiemelkedő politikusaként beszélt Habsburg Ottóról, és személyes élményét is megosztotta a hallgatósággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában