kiállítás

2018.02.18. 10:16

Máig lenyűgözi a természet

Miniatűr képeivel kétszer is nemzetközi fődíjat nyert.

Ihárosi Ibolya, fotó: Makovics Kornél

Czvitkovics Márta festő képeiből nyílt kiállítás a Csapó Dániel mezőgazdasági szakközépiskola könyvtárában. A tárlatot dr. Grósz Gergely főigazgató nyitotta meg. A festő 1948-ban született Körmenden, 1970 tavaszán került Tolna megyébe, 1982-ben Szekszárdra.

Festészettel komolyan 1996 óta foglalkozik. Mint maga írta, lenyűgözi a természet szépsége, ezt a csodát szeretné láttatni festményeivel. A táj, a csendélet, az állatvilág és hangulatok ihletik alkotásra. Cseh Gábor biztatására folytatta a festést, majd Újvári Lajos, manapság pedig Sáska Tibor festőművész instruálása mellett dolgozik. Tagja a Bárka Művészeti Szalonnak és az ART-999 Tolna Megyei Képző és Iparművészek Egyesületnek. Képeit az ország több pontján, valamint Olaszországban, Kanadában, Németországban, Ausztriában, Romániában, Lengyelországban, Horvátországban is kiállították.

Miniatűr képeket is készít, legkisebb alkotása 20x30 milliméteres. A Kaposvári nemzetközi kiállításon kétszer is, 2007-ben és 2016-ban elnyerte a fődíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában