a hónap hala

2018.08.03. 14:00

Már július halát keressük!

Nagy örömünkre továbbra is rendkívüli népszerűségnek örvend a Tolnai Népújság és a TEOL közös nyári halfotó versenye. Az elmúlt hónapban is szebbnél szebb példányokkal örvendeztettek meg minket megyénk pecásai, melyek közül heti rendszerességgel eldönthették olvasóink, melyik a legszebb.

Kvanduk Bence

Fotó: Mártonfai Dénes

Miután július hónap minden hetének halát megszavaztak olvasóink, eljött az ideje, hogy a nyertesek egymással is összemérjék fogásaikat. Az elmúlt hónap hetei alatt zajló versenyeken sorrendben Kovács Attilának és kisfiának, Sebestyén Ákosnak, Dorn Ernőnek, majd János Béla Norbertnek szavazták meg A hét hala címet. Ez által egy következő körbe léphettek az említett versenyzők, akik most A hónap hala címért, valamint A nyár hala versenyben való részvételért mérik össze fogásaikat az önök szavazatai által.

A győztesek ma vehették át szerkesztőségünkben az első körben nyújtott kiemelkedő teljesítményük jutalmát egy Tolnai Népújság ajándékcsomagot, melynek tartalma egy üveg bor, strandlabda, szakácskönyv, bögre, toll és egy sörnyitó volt.

Tehát a kérdés: Ki fogta ki július halát?

/A képekre kattintva bővebben is tájékozódhat a fogásokról/

Kovács Attila és kisfia a két 2 és 3 kilo közötti zsákmánnyal

Július első hetének nyerőpárosából, az édesapát Kovács Attilát faggattuk kicsit mielőtt átvette volna nyereményét. Elmondta nekünk, rendszeresen 2 éve horgászik, de gyermekkora óta űzi a sportot, csak egy kis idő kimaradt. Rekordjára nem túlságosan nagy pontyként hivatkozott, ami 8 kiló 20 dekát nyomott, valamint fogott már egy 9 kilós amurt is. Leginkább az élményszerzés a céljuk a horgászattal, nem a halak mérete. Gyerekkorában papája „kapatta rá” a pecázásra, aki a Balatonra járt. Ezt is tartja a legkülönlegesebb helynek, ahol már űzte a sportot. Leggyakrabban a Hőgyészi

Sporthorgász Egyesület tavára járnak, ahol Attila tag.

Sebestyén Ákos eddigi rekordjával, a 12,7 kilós ponttyal

Második heti győztesünket Sebestyén Ákost édesanyja képviselte a díjátadás alatt, aki elmesélte nekünk, hogy Ákos kiskorában édesapjával kezdett el horgászni járni, így ismerkedett meg a sporttal. Mióta iskolás lett már önálló pecázásokat is szervez, hiszen Sióagárdon laknak, ahol adottak hozzá a lehetőségek. Nagy kedvence Döme Gábor, sok mindent lesett el tőle. Mint megtudtuk Ákos amikor csak teheti, iskolaidényben is kijár a tavak mellé, hideg, eső sem számít. Mindig próbálkozik új dolgokat kipróbálni.

Dorn Ernő a 15,20 kilós ponttyal

Harmadik győztesünknek úgy néz ki, a hármas szám hozhatott szerencsét, hiszen már harmadik halát nevezte, amikor sikeresen vette az akadályt. Dorn Ernő elmondta, 1980-ban tette le a horgászvizsgát, és azóta folyamatosan hódol a sportnak. „Megfertőzte” a szenvedéllyel a nagybácsija és az unokabátyja. Hozzátette, talán a nyugalom az, ami megfogta benne. Napos túrákra járnak általában horgászni. A cél mindig a legnagyobb hal. Rekordfogásai eddig egy 17,8 kilós ponty, egy 60 kilós harcsa, busában 38 kiló, amurban 22 kiló. Ernő versenyeken is rendszeresen részt vesz. Fiatalabb korában finomszerelékes megmérettetéseken indult, most váltott, közel 10 éve bojlis szerelékkel kergeti a halakat, így ezzel is versenyzik. Leginkább a vadvizeket kedveli, szíve csücske a Duna.

János Béla Norbert a zsákmánnyal

A legutóbbi hét nyertese János Béla Norbert 5-6 éve jár már horgászni családtagokkal, barátokkal. A cél minél nagyobb hal, de a 20 kilót mindenképpen szeretné elérni. Amikor elkezdett horgászni az motiválta, hogy lehetőleg a szabadban tölthesse idejét. Leginkább a Mucsi Horgásztónál, és most Szászváron pecáztak. A közeljövőben szeretne a Dunánál is horgászni. pontyra és amurra megy leginkább. Rekordja egy 15,2 kilós ponty.

Szavazzon kedvencére, hogy továbbra is versenyben maradhasson az értékes nyereményekért!

[eweb-voting id="1218498"]

(Borító fotónkon a díjazottaknak Finta Viktor, a Tolnai Népújság főszerkesztője adja át a díjakat /balról jobbra/ Dorn Ernőnek, Sebestyén Ákost képviselő édesanyjának, János Béla Norbertnek, valamint Kovács Attilának és 5 éves kisfiának.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában