Magyarok Kenyere

2018.09.19. 11:32

Nagycsaládosoknak is jutott a lisztből

Összesen 3840 kilogramm lisztet kapott adományként a megyében öt szervezet a Magyarok Kenyere Program keretében. A Nagycsaládosok Egyesületének bátaszéki, dunaszentgyörgyi, szekszárdi és tolnai egyesülete, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi ellátója külön-külön 768 kilogrammot vihet haza. Az elismerő okleveleket tegnap nyújtotta át az érintetteknek Vendégh Edit, a NAK megyei szervezetének elnöke.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Az immár nyolcadik éve zajló Magyarok Kenyere Program visszatérő és felemelő mozzanata a különböző szervezetek megajándékozása liszttel. Ez történt tegnap délelőtt Szekszárdon, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének irodájában. Vendégh Edit, a NAK megyei szervezetének elnöke köszöntő beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei esztendő a családok éve. Ennek ismeretében természetes, hogy az erre a célra rendelkezésre álló 3840 kilogramm lisztet négy nagycsaládos egyesület, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi területi vérellátója kapta egyenlő arányban. Az adományozottak egy bonyhádi malomból vihetik haza a búzaőrleményt.

– A lisztből rengeteg család részesül, hiszen az egyesületek tovább osztják tagjaik számára – mondta Vendégh Edit, a NAK megyei szervezetének elnöke. – Örömünkre szolgál, hogy évről évre egyre több gazdálkodó dönt úgy, hogy csatlakozik a Magyarok Kenyere Programhoz. Ennek a döntésnek köszönhetően mind kiterjedtebb a támogathatók köre.

– Nekünk ez óriási segítség – tette hozzá Rózsa Józsefné, a Dunaszentgyörgyi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke. – Hiszen nálunk is vannak, nem is kevesen, akik rá vannak szorulva az élelmiszerre, így a lisztre is. Amikor megkaptuk az értesítést arról, hogy adományban lesz részünk, nekem egyből a Biblia sokszor ismételt sora jutott az eszembe: „mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.” Amit szerettünk volna, teljesült a Magyarok Kenyere Program és az agrárgazdasági kamara megyei szervezetének köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában