szúnyoggyérítés

2019.06.20. 13:00

Pótirtást rendeltek el Szekszárdon

Budavári Kata

Miskolc, 2017. június 6. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársa szúnyogirtó vegyszert permetez Miskolc határában a Juhdöglő völgyi-tónál 2017. június 6-án. A földi biológiai irtás környezetbarát, a vegyszert a szúnyoglárva tenyészőhelyén közvetlenül a rovarok élőhelyére permetezik, amely a szúnyoglárva elpusztítását követően teljesen lebomlik, ezért a környezetet nem károsítja. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Vajda János

Dr. Molnár Kata, Szekszárd Megyei Jogú Város jegyzőjének tájékoztatása szerint Szekszárdon a tervek szerint ezer hektáron légi kémiai, és ezer hektáron földi kémiai technológiával gyérítik a már kifejlett csípőszúnyogokat – írja a szekszard.hu.

Több kérdés érkezett az önkormányzathoz azzal kapcsolatban, hogy a hétfő esti, esős időben volt-e értelme a permetcseppek kijuttatásának. Ezzel kapcsolatban dr. Molnár Kata megjegyezte, az irtást az országos szintű programért felelős OKF rendelte el.

Szakmailag úgy ítélték meg, hogy a szemerkélő esőben is elvégezhető az állománygyérítés. Pénteken a levegőből vegyszeres szórással irtják a vérszívókat. Ezen felül az önkormányzatok, illetve térségek dönthetnek a nyári szezonban is plusz beavatkozásokról a saját költségükre. Szekszárd már megrendelte a plusz ritkítást, amelynek pontos dátumát az önkormányzat közzéteszi.

Ugyanezt a kérdést, vagyis, hogy mennyire volt hatásos a hétfői gyérítés, feltettük Boros Brigittának, a megyei katasztrófavédelmi szóvivőnek. Ő arról tájékoztatott, hogy beérkező önkormányzati, illetve lakossági észrevételeket azonnal jelezték a központi szúnyoggyérítésért illetékes BM OKF Gazdasági Ellátó Központja felé. Innen pedig azt a tájékoztatást kapták, hogy a kérdéses földi szúnyoggyérítés végrehajtását felülvizsgálták, és elrendelték a város pótirtásban történő újbóli szúnyoggyérítését.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában