kitüntetés

2018.02.20. 16:30

Sportolókat, kórust, tűzoltókat, iskolákat is támogattak

A Bazsonyi Arany Mecénás Díjat az idén Mayer Károly tolnai cégvezető vehette át. Ez a megye legrangosabb elismerése, amit szponzor kaphat.

Wessely Gábor

 

A kitüntetett, a város köztiszteletben álló polgára 64 éves, most készül nyugdíjba. Tulajdonképpen egy helyen dolgozta végig aktív éveit. Pályakezdőként, 1979-ben került a Gép- és Műszeripari Szövetkezethez, amit a privatizációkor a Németországban élő üzletember, Fáskerty Gábor megvett. A cégnév attól kezdve Fastron Hungaria Kft. Mayer Károly 2004-től a vállalat ügyvezető igazgatója.

A helyi asztalitenisz klub a cég nevét viseli, ezért az kapja a legjelentősebb, milliós nagyságrendű támogatást a Fastron Kft-től. A kézilabdázók is komoly összegben részesülnek. Ezek a TAO-támogatáson felüli pénzek. (TAO = A nyereség után fizetendő társasági adó, melynek egy része felajánlható sporttámogatásra.)

Jelentős összeggel, 620 ezer forinttal járultak hozzá a helyi tűzoltók felszerelés-vásárlásához. Sokat segítenek a tolnai és mözsi óvodáknak, iskoláknak, civil szervezeteknek. Szponzorálták a Mözsi Lovasnapokat, a tolnai templom galambriasztó rendszerének kiépítését, a fúvószenekar külföldi útját és a Mözsi Bartók Béla Női Kar fellépéseit. Esetenként a vállalat óbányai üdülőjét kölcsönadják; használhatják a kiránduló gyerekcsoportok.

Mindent és mindenkit nem tudnak támogatni – hangsúlyozza Mayer Károly –, hisz a legfontosabb dolog, hogy a hétszáz dolgozó hazavihesse a teljesítményarányos fizetését. Aztán jöhet a mecenatúra, amire időnként több, időnként kevesebb pénz jut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában