kézműves foglalkozás

2018.04.24. 16:30

Ujjongással fogadták a frissen kikelt dínókat

Vida Tünde, fotó: szerző felvétele

A Föld napjának szentelte idei második családi napját a Paksi Városi Múzeum. A programra iskolai csoportok is jelentkezhettek, s meg is tették, hiszen több helyszínen lehetőség nyílt az alkotómunkára, ismeretszerzésre.

Az elsőn a programot összeállító Pekárikné Bakó Eszter múzeumpedagógus mutatott be szórakoztató kísérleteket. A gyerekek megtapasztalták, hogyan viselkedik a vízben a tojás, ha sót is tesznek bele, láthatták, hogy lehet hulladékpapírból újat készíteni.

Pekárikné Bakó Eszter azt mondta, igyekeztek minden programelem esetében a környezetvédelemre, a környezettudatosságra fókuszálni, ezért használtak a kézműves- foglalkozásokon elsősorban hulladékot, például WCpapír- gurigát. A papír újrahasznosításával készültek minionok, csírázó „érmék”. Utóbbiak természetes festékkel megfestett maglabdácskák, amihez tőzegcserép is járt, amibe elültethették a gyerekek alkotásaikat. A témához kapcsolódó ökokvízzel tesztelhették a látogatók tudásukat, de felcsaphattak löszfalkutatónak is.

Izgalommal fogtak neki a gyerekek a dinótojás készítésének, s minden esetben ujjongással fogadták, amikor a szódabikarbóna felhasználásával készült burokból megszületett egy-egy újabb dinó. A résztvevők között volt a hatéves Mocsán Sára, aki édesanyjával érkezett. Azt mondta, nagyon szeret a múzeumba járni, ezért ezt gyakran meg is teszik.

Ugyanígy van ezzel a hétéves Sági Roland is, akivel együtt járnak a Balogh Antal Katolikus Iskolába. Elmesélték, hogy a kézműves-foglalkozáson kezdték a napot, de szeretnék megnézni a látványos kísérleteket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában