Jó volt a fogás

2018.04.09. 07:00

Utánpótlás magyar bajnokság volt Bogyiszlón

Fiatal horgászok népesítették be hétvégén a Bogyiszlói-Holt-Duna partját, a magyar bajnokság három fordulóját rendezték ugyanis a faluban.

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

Utánpótlás korú versenyhorgászok 55. magyar bajnokságát rendezték az elmúlt hétvégén a Bogyiszlói-Holt-Dunán. Gecse Lajos, a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetségének elnöke elmondta, hogy Soprontól Debrecenig, az ország számos pontjáról érkeztek fiatal horgászok. Két korcsoport versenyzett: a 15 és 20 év közöttiek tizenheten, míg a 20 és 25 év közöttiek tizenhatan képviseltették magukat. Júniusban aztán a 15 év alattiaké lesz a terep, júliusban pedig mindhárom korcsoport visszatér. A bajnokság ugyanis hat fordulós, ebből most három fordulót teljesítettek az idősebb korosztályok.

Gecse Lajos kiemelte, hogy a bogyiszlói holtág halállománya olyan, amely nagyon alkalmassá teszi a horgászversenyek megrendezésére. Nagy mennyiségben, természetes szaporulattal van a vízben például kárász és keszeg. Mint mondta, szinte mindegy, hogy a sorsolás alapján hol ül ki egy horgász, csak az ügyességén múlik, hogy mennyi halat tud fogni.

Mivel tervben van a holtág idei kotrása és szociális létesítmények kialakítása a parton, az tovább javítaná a versenyfeltételeket, valamint a jobb vízminőség a halaknak is kedvezni fog – tette hozzá Gecse Lajos.

Magyar Szilárd, az utánpótlás korosztály szakmai vezetője elmondta, hogy a verseny nemcsak magyar bajnokság, hanem a jövő évi világbajnokság csapat válogatója, illetve felkészülés is az idei vb-re. Az olaszországi helyszínen ugyanis a bogyiszlóihoz nagyban hasonlító körülmények várják a versenyzőket.

A három nap során végül közel 770 kilogramm halat fogott a 33 horgász. Az U20-as korcsoportban Dósa Máté, az U25-ben Kisjuhász Bence lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában