Bemutatkozott az új generáció

2018.05.11. 08:30

A Folyamat Társaság tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

Számos művészeti ágat felvonultató kiállítás nyílt vasárnap a Művészetek Házában. A Folyamat Társaság Folyamat + című tárlatát láthatják az érdeklődők. Ahogy az Máté István önkormányzati képviselő köszöntőjéből is kiderült, az egyesület 1991-ben alakult, ám nem művészeti ágak szerint és nem is egy fajta kiáltvány mögé felsorakozva, hanem a kiállításokra, és azok megvalósításának örömére szerződött.

A kiállítás címében a + arra utal, hogy mostanra az alapítók gyermekei közül is sokan művészeti pályára léptek, és az ő alkotásaikat is meg lehet tekinteni. Az új generáció nevében Szily László újságíró, író nyitotta meg a tárlatot, akinek festőművészek a szülei. Humorban bővelkedő köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy mennyire jó képzőművész gyerekének lenni. Úgy érzi, az egyetlen értelmes dolog létrehozni valamit a semmiből.

A június 24-ig látogatható tárlaton többek között szobrászművész, festő, grafikus, képzőművész, iparművész, kárpitművész, építőművész és fotográfus munkái kaptak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában