Szent Orbán-napi borünnep

2018.05.27. 18:33

A termésre ittak Istifángödrében

Balázs László, fotó: Makovics Kornél

Ének- és harmónikaszó, borkóstolás, zsíros kenyér, kecskesajtkóstolás és vásárlás. Ezek az évek óta visszatérő elemei a Szent Orbán-napi Borünnepnek, amelyet szombaton 13. alkalommal bonyolítottak le a megyeszékhely egyetlen egybefüggő pincesorán, az Istifángödre utcában.

Csodás környezet, jó minőségű borok, kulturális műsor és jó hangulat várta az érdeklődőket. A borászok, kádárok, kocsmárosok patrónusára ebben az évben is egyházi áldással emlékeztek: a rendezvényen jelenlévőkre és a szőlőkre Kovács Ferenc római katolikus atya adta áldását. Köszöntőt mondott Kővári László, az önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottságának elnöke.

„Uram Jézus segíts meg, ezt a kis bort igyuk meg” – zengett a Muslinca Bordalkórus nótája. Nem is kellett biztatni a borkedvelőket, volt ahol hébérből kínálták a jóféle nedűt, de akadt olyan pince is, ahol mázas kancsóban szolgálták fel a rozét. A bor bizalmi termék. Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők megismerhessék a kisebb pincéket is. A vendégfogadó pincészetek – Gyalog Lajos Pincéje, Ribling Ferenc Pincéje, Szarvas Gábor Pincéje, Támer László Pincéje, Tokai György Pincéje, Vesztergombi Antal Pincéje, Zsitvai Zsolt Pincéje – arra vállalkoztak, hogy a helyszínen a gazda, vagy borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, akik megtekinthetik a pincéket és kedvezményesen – akár ingyenesen, vagy féláron – kóstolhatják meg a borokat.

„Rendes ember én már nem leszek” – húzta harmonikán Pecze István. Hogy mi lett a vége, nem tudjuk, de a züllött estét követően 22 órakor bezártak a nyitott pincék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában