Népzenei Verseny

2018.05.07. 09:30

Országos versenyig viszi őket a Cinege

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

Több évnyi kihagyás után, idén ismét megrendezték Bogár István emlékére a Tolna Megyei „Cinegemadár” Népzenei Versenyt, amelynek szombaton volt a döntője a Babits Mihály Kulturális Központban. Köszöntőjében Ács Rezső polgármester örömét fejezte ki, amiért az idősebbek mellett ilyen sok fiatal jelentkezett a versenyre, jelezvén, fontosak számukra népművészeti értékeink. Zsikó Zoltán, a kulturális központ igazgatója köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A verseny minősítő is volt egyben, a résztvevőket neves szakmai zsűri értékelte, soraiban a Cinegamadarat a kilencvenes években éltre hívó Szabadi Mihály néprajzkutatóval.

A gyermek és ifjúsági korosztály legjobbjai a „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népzenei Versenyre jutottak tovább, a felnőttek pedig a Szekszárdi Szüreti Napokon mutathatják meg magukat.

A zsűri huszonhét arany és hét ezüst minősítést osztott ki. Kiemelt arany minősítést érdemelt ki a Dombóvári Belvárosi Általános Iskola Százszorszép Énekegyüttese, szintén ebből az iskolából Vincellér András, Biszak Bence Attila, a bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményegységből, a paksi Pro Artis Művészeti Iskolát képviselő Szucsán Banda, a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolából Klementisz Kitti és Fafka Júlia, a kétyi Hajdú Józsefné, az őcsényi Bogár István Hagyományőrző Egyesület, a Kétyi Székely Hagyományőrző Egyesület, a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület, a szekszárdi Maroknyi Székely Népdalkör, a bonyhádi Völgység Népdalkör, a Kisdorogi Székely Népdalkör és a Nagymányoki Székely Népdalkör.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában