kiállítás

2018.06.29. 10:30

Az éjjeli égboltot örökítették meg

Wessely Gábor, fotó: Makovics Kornél

Alexandra Manea, Czakó Balázs, Domsa József, Horváth Róbert, Nemes András, Retkes Tamás, Ruip Gergő és Szűcs Boldizsár fotói láthatók a tolnai Mag-házban. Az éjszakai felvételeket felsorakoztató, Csillagok között című tárlatot Elblinger Ferenc nyitotta meg; úgy is, mint fizikatanár, akinek „köze van” a csillagokhoz, és úgy is, mint kiváló fényképész. A technika fejlődését vázolta. Ma már egy professzionális fényképezőgép majdnem annyit tud produkálni a képalkotás terén, mint néhány évtizeddel ezelőtt a világ legnagyobb távcsöve. A csillagászok már nem kémlelik az égboltot. Elvégzi helyettük a munkát a számítógép vezérelte technika.

A Tolnán kiállított fotókat figyelemre méltóaknak mondta, kiemelve, hogy diákok is vannak a képalkotók között, akik előtt nagy jövő áll.

A tárlatmegnyitót a szervező, Józsa Jácint a nyári napforduló napjára időzítette. S hogy az év legrövidebb éjszakája még rövidebb legyen, a Mag-ház előtti szabad területen tüzet gyújtottak. Mindkét helyszínen, gitárral és énekkel közreműködött az Egy húron Duó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában