programajánló

2018.07.25. 11:05

Az év könnyűzenei eseménye lesz a Kodályban

Többszörös Oscar-díjas világsztár, Gustavo Santaolalla zeneszerző és előadó érkezik Hollywoodból.

Mészáros B. Endre

Első alkalommal lép fel Magyarországon Hollywood sztár zeneszerző-előadója, a többszörös Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas Gustavo Santaolalla.

Gustavo Santaolalla két Oscar-díjjal

A világhírű művész a múlt évben óriási sikerrel útjára indult Plácido Domingo Classics meghívására érkezik hazánkba, és augusztus 31-én a pécsi Kodály Központban a Pannon Filharmonikusokkal ad koncertet. Az est karmestere, Csányi Valéria elmondta, hogy a programban a világsztár legismertebb filmzenéi, valamint népszerű argentin tangók szerepelnek.

Gustavo Santaolalla a spanyol nyelvű latin-amerikai rock egyik megteremtője és frontembere a világszerte több tízmilliós rajongó táborral rendelkező Bajofondo együttesnek. Zenéjében a rock, pop, folk, new wave elemek keverednek afrikai és népszerű latin ritmusokkal. A világszerte ünnepelt művész a 90-es évek végén kezdett el filmzenét komponálni a mexikói filmrendező, Alejandro González Iñárritu felkérésére, és már az első közös filmjük, a Korcs szerelmek óriási siker lett, és elnyerte a legrangosabb mexikói filmdíjat. Olyan kultfilmek zeneszerzője, mint a Túl a barátságon, melyért megkapta első Oscar-díját, a 21 gramm, az Úton, vagy Bratt Pitt főszereplésével a Bábel.

A világhírű mexikói Iñárritu filmjeihez komponált zenét

Napjaink egyik legkeresettebb, argentin származású zenész sztárjával az elmúlt években számos közép-európai országban terveztek koncertet, de a zsúfolt filmes és színpadi elfoglaltságai miatt ez csak most tud megvalósulni. Szerencsénkre Magyarországon, s azon belül is a pécsi Kodály Központban.

A világsztár augusztus utolsó napjaiban érkezik Budapestre, ahol részt vesz a Plácido Domingo Classics fesztivál nyitó eseményén, melynek Maximiliano Gabriel Gregorio Cernadas, Argentína magyarországi nagykövete a házigazdája, és Tarlós István Budapest főpolgármestere a fővédnöke. Gustavo Santaolalla a pécsi koncertje előtt a villányi „Malbec és a Cabernet Franc” különleges borestnek lesz a díszvendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában