Kovács Tibor

2018.07.18. 10:30

Kiállításszervező lelkipásztor

Wessely Gábor

Fotó: beküldött kép

Már három kiállítása volt Kovács Tibornak a sok magyarlakta kanadai városban, Torontóban, s most vasárnap nyílt a negyedik. A magyarországi művészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget az ottani magyar templom lelkipásztora, Tamás atya. Az első tárlaton a szekszárdi művész-tanár kinn festett mintegy 15 képét láthatja a közönség.

A kulturális eseményeknek, hangversenyeknek, koncerteknek is helyet adó közösségi tér a templom mellett működik Erzsébet Galéria néven. A cél természetesen a kanadai magyarok összetartása, együvé tartozásának erősítése.

Kovács Tibor festményeinek plaszticitását az egymáshoz közeli színárnyalatok, mozaikszerű egymás mellé helyezése adja. Figuráit nagy térbe helyezi, érdekli a mérhetetlen perspektíva, foglalkoztatják a távlatok. Elvont gondolatokat fejez ki, sajátos forma- és színvilágával. Három évtizednyi alkotói tapasztalat eredménye ez. Teljesen egyedi, autonóm alkotó. Se elődje, se követője nincs. De közönsége van, immár az óceán mindkét partján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában