emléknap

2018.08.27. 10:30

A mágikus realizmus mesterére emlékeztek

Második alkalommal tartottak Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa emléknapot Kisszékelyen.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Második alkalommal rendeztek Lázár Ervin és Vathy Zsuzsa emléknapot Kisszékelyen. A háromnapos pogramsorozatnak szombaton része volt a „Csak az létezik, amire emlékezünk…” elnevezésű 25 kilométeres kerékpártúra a Kossuth-díjas magyar író, elbeszélő, meseíró nyomában.

A résztvevők a kisszékelyi iskola épületétől indultak, útba ejtették Felsőrácegrest, Alsórácegrespusztát, a mágikus realizmus mesterének tartott író égig érő Nagyszederfáját, illetve Sárszentlőrincen a Lázár Ervin Emlékházat. Szombaton kora délután irodalmi műsor kezdődött, Ekler Andrea és Komáromi Gabriella irodalomtörténész tartott előadást, miközben a gyerekeknek meséket vetítettek a művelődési házban. Ezt követően a résztvevők emléktáblát avattak Lázárék nyaralójánál, a Kiss utcában, majd séta következett a Négyszögletű kerek erdő tanösvényen Horváth András vezetésével. A vacsorát táncház követte, majd gyertyagyújtás a strandon.

Vasárnap helyismereti séta a Kálvária-dombra, előadások, a helytörténeti kiállítás és az iskolamúzeum bemutatása szerepelt a programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában