augusztus 20.

2018.08.21. 09:30

Potápi Árpád: Céljainkban nem vagyunk egyedül

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Augusztus 20-a nemzeti és állami ünnepünk is – mutatott rá Potápi Árpád János a múlt vasárnap Bátaapátiban, a településen tartott rendezvényen. Ilyenkor arra is emlékezünk, hogy az augusztus 20-án elhunyt király halála előtt Szűz Mária oltalmába ajánlotta Magyarországot.

A jeles dátum a magyar néprajzhoz is kötődik, hiszen a búzából – melyből idén is elegendő termett – általában augusztus 20-ra készül el a friss kenyér. Arra is érdemes emlékezni, hogy az ország, Kárpát-medencére vonatkozó történelmi visszatekintésben, nemcsak nekünk magyaroknak, hanem a velünk együtt élő nemzetiségeknek is köszönhetően élte meg mindennapjait.

– Amikor augusztus 20-ról beszélünk, egyre többször esik szó most már a Visegrádi Együttműködésről – folytatta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő. – Jó tudni, hogy céljaink meghatározásában, elérésében nem vagyunk egyedül itt, Közép-Európában. Hiszen melletünk állnak a csehek, lengyelek, szlovákok és sokszor mások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában