Ausztráliából jött a Hullámzó vőlegény

2018.09.14. 19:20

A Csengey színpadán lépett fel a Brisbane-i Magyar Színtársulat

Hanol Erzsébet

A Brisbane-i Magyar Színtársulat előadását láthatta nemrégiben a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ közönsége. A társulat az Örökségünk mozgalomnak köszönhetően, a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával vághatott bele Kárpát-medencei vendégszereplésébe.

A Sipos Ika vezette csoport a magyarországi helyszínek mellett a Délvidéken, a Felvidéken és Erdélyben is bemutatkozik a közönségnek, és mindenütt Tamási Áron Hullámzó vőlegény című, háromfelvonásos népi komédiáját adják elő.

A múlt hétvégén Bonyhádon léptek fel telt ház előtt. A művészi közösséget Kovács Lőrinc, az ausztráliai magyar református gyülekezet Erdélyből származó lelkipásztora hívta életre 2007-ben. A színtársulat a magyar nyelv és kultúra ápolását tekinti küldetésének. Egyrészt segítik az Ausztráliában élő idősebb és fiatalabb generációt az élő nyelv, a magyar kifejezések megőrzésében, másrészt a színdarabok révén megismerik a magyar hagyományokat, népviseleteket, a különböző vidékek szokásait, és ezt átadják az újabb nemzedéknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában