Folytatódott a turné

2018.10.22. 17:30

A Magyar Nemzeti Balett táncosai léptek fel

Hanol Erzsébet

A táncművészet iránt érdeklődő közönség számára kedvezett az Operát az Operából! legutóbbi előadása, ugyanis klasszikus és modern balett volt az est műsorán szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban. Repertoárjának kiemelkedő darabjait hozta el Szekszárdra a Magyar Nemzeti Balett. Hans van Manen három modern darabja, a Trois Gnossiennes, a Black Cake és az 5 tangó mellett négy nagy klasszikus balett, A hattyúk tava, a Don Quijote, a Spartacus és A kalóz egy-egy jelenetét adták elő.

Az Operát az Operából! turnét egyrészt a Magyar Állami Operaház felújítása indokolja, másrészt az intézmény azon küldetésének is eleget tesznek vele, hogy az előadások, a fővároson kívüli, kultúraszerető közönséghez is eljuthassanak.

Decemberben Puccini Toscajának koncertszerű előadása következik, a jövő év februárjában pedig Puccini Itáliája címmel operagálát mutatnak majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában