Erdélyi mindennapok képekben

2018.10.30. 15:30

Kányádi Sándor emlékének szentelte a tárlatot az alkotó

Mácz Katalin

„Vannak vidékek” címmel nyílt kiállítása Csirkéné Mayer Katalinnak nemrég Tamásiban, a Kindl Kupolagalériában. Az alkotó, aki „civilben” óvónő, Kányádi Sándor emlékének szentelte a tárlatot. Úgy véli ugyanis, hogy Kányádi Sándor a kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakja, aki hitt az anyanyelv megtartó erejében. Az erdélyi kisebbségi sors, mint alapérték határozták meg költészetét. Munkássága több mint harminc éve ragadta magával az alkotót, meséi pedig nemcsak a gyerekek, Katalin életét is gazdagították. A kiállításon a költő szülőföldje és az ott élő emberek fotókon, akvarell- és akrilfestményeken elevenednek meg, szinte kézzel foghatóvá téve a vidék hangulatát, valamint azt a szeretetet, amellyel az alkotó a székelyekre tekint.

A tárlatot Csibi Krisztina, a Magyarság Ház igazgatója ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. A megnyitón közreműködött Sebestyén István, a Népművészet mestere, Mayer Marianna énekét pedig Dojcsák Edit kísérte zongorán. A kiállítás november 9-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában