Tinódi Ház

2018.10.02. 16:20

Kultúrkamion is érkezik ma Dombóvárra

Idén is megszervezte színházi évadát a Tinódi Ház Nonprofit Kft. A program összeállításánál a sokszínűség volt az egyik legfontosabb szempont.

Hanol Erzsébet

Fotó: www.agibanfalvy.com

– Sokszínűségre törekszünk, igyekszünk kiszolgálni valamennyi színházba járót, színház iránt érdeklődőt. A gyerekeknek szóló előadások „csoda mesések”, bábosak, varázslatosak és népiek lesznek. Az ifjúságnak és a felnőtteknek pedig a hagyományokra építve Filharmónia sorozatunk mellett komoly nagyszínházi darabokkal, pódium előadásokkal, „kávézós” beszélgetésekkel, vidám bohózatokkal, vígjátékokkal, operettekkel és musicalekkel készülünk – mondta Somlai Adrienne, a Tinódi Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője az idei színházi évad kapcsán.

Ma például egy igazán különleges élményt ígér az Esztrád Színház Országjáró Kultúrkamionja, amely Dombóvárra egy Retro Esttel érkezik. A közönség az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar dalait hallhatja a rendhagyó környezetben.

Szintén a zenéé lesz a főszerep a Magyarock Dalszínház Made in Hungária című előadása során októberben. Az Orlai Produkció jóvoltából a Valódi hamisítvány című darabot lehet majd megtekinteni Hernádi Judit és Kern András főszereplésével, a Bánfalvy Stúdió pedig A miniszter félrelép című vígjátékot mutatja be.

A PTE regionális kamarakoncert sorozatában fuvola kamaraest lesz, később pedig a 20. század Amerikájának zenéje is felcsendül majd négy klarinéton. Decemberben Fekete Nándor adventi orgonakoncertet ad, míg az újévet a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekarral lehet köszönteni.

A gyermekszínházi bérlet előadásai között szerepel a Harisnyás Pippi, avagy a világ legerősebb gyereke, Fazekas Mihály eredeti magyar regéje alapján a Lúdas Matyi, a Magyar Népmese alapján írt Nyakigláb, Csupaháj meg a Málészáj, valamint a Grimm testvérek meséje nyomán Vizeli Csaba által írt A halász meg a felesége című előadás.

Útnak indultak

Szeptemberben indult útjára az Esztrád Színház Kultúrkamionja, amely Kelet-Közép-Európában egyedülálló mozgó film-színház. A kamion a benne lévő felszereltségnek és csúcsminőségű hangtechnikának köszönhetően filmek bemutatása mellett komplett színházi előadások megtekintésére is alkalmas, és az ország bármely településére képes eljuttatni a kulturális élményt. Ma például Dombóváron várják a közönséget.

Ahogy azt bemutatkozásukban írták, a kamion műsorát a közönség igényeinek megfelelően, átfogó kutatás után alakították ki. Minden korosztály számára kínálnak programokat. Elismert színházi rendezők koncepciója alapján vígjátékok, drámák, krimik, musicalek és gyerekelőadások egyaránt helyet kaptak a kínálatban. Elsődlegesen a magyar filmek bemutatására törekednek, mivel kiemelt céljuk a magyar kultúra minél szélesebb körű terjesztése és megismertetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában